magdasnews.gr
News

Βρέθηκε ο χαμένος πίνακας του Γκούσταβ Κλίμτ – θα πουληθεί σε δημοπρασία

Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ένας πίνακας του διάσημου Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ που ήταν επί χρόνια χαμένος, βρισκόμενος πλέον σε ιδιωτική συλλογή και πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 24 Απριλίου.

Ο πίνακας με τίτλο “Πορτρέτο της δεσποινίδας Λίζερ,” ζωγραφίστηκε το 1917 κατόπιν παραγγελίας μιας πλούσιας εβραϊκής οικογένειας. Η πρώτη γνωστή ιδιοκτήτρια του πίνακα πέθανε το 1943, κρατούμενη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σήμερα, ο πίνακας παρουσιάστηκε στο κοινό στη Βιέννη.

Το έργο είχε εκτεθεί για πρώτη φορά το 1925 στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, και η μοναδική φωτογραφία αποτελεί την μοναδική απόδειξη της ύπαρξής του. Ωστόσο, τα ίχνη του εξαφανίστηκαν τα επόμενα χρόνια, επανεμφανίζοντας μόνο όταν οι σημερινοί κάτοχοί του ζήτησαν νομική συμβουλή για την κληρονομιά του.

Η Χενριέτε Λίζερ, μαικήνας της βιεννέζικης αβάν-γκαρντ σκηνής, παρέμεινε στη Βιέννη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής δικτατορίας, αλλά εκτοπίστηκε το 1942 και σκοτώθηκε έναν χρόνο αργότερα. Το τι συνέβη στον πίνακα κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος παραμένει ένα μυστήριο.

Σχετικές αναρτήσεις

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα

Newsroom

Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ: Στο προσκήνιο το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

News Room G

Νίκος Δένδιας για τα 3 χρόνια επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο: “Η Ελλάδα μεγάλωσε και γίνεται κάθε μέρα πιο δυνατή”

News Room G