magdasnews.gr
News

Ελληνική φρεγάτα στον Βόσπορο… ερέθισε τους Τούρκους!

Πολλά σχόλια και συζήτηση έχει προκαλέσει στα social της Τουρκίας η παρουσία μιας ελληνικής φρεγάτας με την σημαία να ανεμίζει μέσα στον Βόσπορο.

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ, και είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι Σαράιμπουρνού της Κωνσταντινούπολης.

Λόγω της τουρκικής φιλοξενίας, δόθηκε η πλευρά της αποβάθρας στην ελληνική φρεγάτα, λέει ο «πατέρας» της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζεμ Γκιουρντενίζ, αλλά «ο Έλληνας κυβερνήτης του πλοίου μετέτρεψε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία προπαγάνδας και έχει υψώσει σε όλα τα σημεία του πλοίου την ελληνική σημαία. Υπό κανονικές συνθήκες, όταν τα πολεμικά πλοία βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι, η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη. Και στην πλώρη υψώνεται είτε η εθνική σημαία, όπως στην περίπτωσή μας, είτε το σημαιάκι του πολεμικού ναυτικού, όπως σε ορισμένες χώρες».

«Ο Έλληνας κυβερνήτης αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες. Αυτή η κατάσταση δεν δείχνει το πόσο Έλληνες είναι, αντιθέτως δείχνει το πόσο μακριά βρίσκονται από τα ναυτικά ήθη. Προφανώς η πίεση των ΗΠΑ/ΕΕ προσέφερε αυτή την ευκαιρία στον γείτονά μας στο Σαραϊμπούρνου την ημέρα του Ραμαζανιού. Η αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ έδωσε την ευκαιρία για φτηνή ελληνική προπαγάνδα», σχολίασε ο Γκιουρντενίζ.

Σχετικές αναρτήσεις

Σοκαριστικό περιστατικό στο Ρέθυμνο: Μαθητής χτύπησε την έγκυο καθηγήτρια του.

News Room G

Κίνα-ΔΝΤ: Ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το 2023

News Room G

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

News Room G