magdasnews.gr
Ζωή

Παναγία των Παρισίων: Πώς είναι σήμερα 5 χρόνια μετά την φωτιά – Το πριν και το μετά σε ένα βίντεο

Η Παναγία των Παρισίων επανακτά σιγά σιγά την εμβληματική της όψη, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια εργασιών ανοικοδόμησης που ακολούθησαν την τεράστια πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές και την κατάρρευση του θόλου.

Ήταν 15 Απριλίου του 2019, λίγο πριν τις 18:18 (τοπική ώρα Γαλλίας) όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εξαιτίας της οποίας κατέρρευσε σημαντικό μέρος της στέγης του ναού και το γοτθικό βέλος, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη και το εσωτερικό του ναού με αποτέλεσμα αρκετά κειμήλια να καταστραφούν.

Περίπου 500 εργάτες βρίσκονται καθημερινά στο εργοτάξιο, αγωνιζόμενοι για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού, του πιο επισκέψιμου μνημείου της Ευρώπης πριν από την πυρκαγιά, το οποίο δεσπόζει στον ποταμό Σηκουάνα από τον Μεσαίωνα.

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων επανακτά λοιπόν, σιγά σιγά την εμβληματική του όψη, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια εργασιών ανοικοδόμησης. Οι σκαλωσιές που περιβάλλουν μεγάλο μέρος της πρόσοψης του καθεδρικού ναού έχουν αρχίσει να απομακρύνονται και μια νέα κορυφή είναι ήδη ορατή.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πάντως, δήλωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος, με τον καθεδρικό να έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ξανά για το κοινό στις 8 Δεκεμβρίου 2024.

Σχετικές αναρτήσεις

Beckham στο Netflix: Αθλητικό ντοκιμαντέρ ή αθλητικό reality;

News Room G

Ο οίκος CH Carolina Herrera παρουσιάζει στην CH Boutique στο Golden Hall τα Summertime Essentials για τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Newsroom E

Με τη λαμπρή φωταγώγηση του δέντρου μας ξεκίνησαν επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις

News Room M