magdasnews.gr
News

Φωτιά στο Μάτι: Παρέμβαση Αρείου Πάγου μετά τις ποινές «χάδι» και τις αθωώσεις κατηγορουμένων!

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζητά από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκηση έφεσης κατά της απόφασης για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, η οποία εκδόθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.

Αυτό που ζητά, είναι να ερευνηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της ετυμηγορίας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας τόσο ως προς το αθωωτικό σκέλος, όσο και ως προς το καταδικαστικό, ιδίως αναφορικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και το ύψος των ποινών.

«Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών» αναφέρεται στην παραγγελία.

Μόνο 6 ένοχοι

Υπενθυμίζεται πως ένοχοι κρίθηκαν 6 κατηγορούμενοι, ενώ αθώοι κρίθηκαν 15 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους έξι καταδικασθέντες μετατράπηκαν σε χρηματικές, κατά 10 ευρώ ημερησίως.

Εν ολίγοις οι καταδικασθέντες που έλαβαν την υψηλότερη ποινή φυλάκισης, θα χρειαστεί να καταβάλουν περίπου 40.000 ευρώ ως χρηματική ποινή.

Εξερχόμενοι από τη δικαστική αίθουσα, συγγενείς των θυμάτων και επιζώντες εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στη δικαιοσύνη για την απόφαση.

Σχετικές αναρτήσεις

Διεθνής πίεση για ανακωχή μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς

News Room G

Νίκος Ανδρουλάκης: Ψηφίζουμε την αγορά των νέων Canadair – Ευρωπαϊκή συμβολή για τα πολύ περισσότερα που απαιτεί η πρόληψη των φυσικών καταστροφών

News Room G

Η πρώτη πόλη των «15 λεπτών στην Ελλάδα» το Ελληνικό!

News Room G