magdasnews.gr
News

Η πρώτη πόλη των «15 λεπτών στην Ελλάδα» το Ελληνικό!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η αστική ανάπλαση στο Ελληνικό, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στοχεύει στη δημιουργία της πρώτης “έξυπνης, πράσινης πόλης των 15 λεπτών” στην Ελλάδα.

Με βάση όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development στην εκπομπή “New Brave Greece” στον ANT1, η νέα πόλη αποσκοπεί στο να παρέχει τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της εντός 15 λεπτών με τα πόδια, ποδήλατο ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτή η προσέγγιση έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε πόλεις όπως η Κοπεγχάγη, το Άμστερνταμ και η Σιγκαπούρη.

Όσον αφορά τη στρατηγική ανάπτυξης, ο Chief Corporate Affairs & Business Development Officer της Lamda Development υπογράμμισε τη χρήση νέων τεχνολογιών και τη συλλογή δεδομένων από αισθητήρες για τη διαχείριση των υποδομών και των δικτύων της πόλης. Αυτό θα επιτρέψει την άμεση ανίχνευση πυρκαγιάς, την ανάλυση της ποιότητας του αέρα, και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προσφέροντας στους κατοίκους αναβαθμισμένες εμπειρίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.

Σχετικά με την πράσινη φύση της πόλης, ο Chief Investment Officer της Lamda Development εξέφρασε τη φιλοδοξία να γίνει ένα παγκόσμιο πρότυπο, με όλα τα κτήρια να είναι πράσινα και τη χρήση πράσινης ενέργειας να καλύπτει τις ανάγκες τους. Η ανακύκλωση απορριμμάτων και άλλες αρχές κυκλικής οικονομίας θα εφαρμοστούν επίσης κατά τη διάρκεια της κατασκευής της πόλης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αύξηση του πληθυσμού στις μεγάλες πόλεις καθιστά επιτακτική την ανάγκη εξέλιξης τους προς βιώσιμες και κυκλικές πρακτικές. Οι νέες πόλεις που βασίζονται σε αυτές τις αρχές αποκτούν σημαντικό προβάδισμα στην προώθηση της βιωσιμότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Νεκρός 50χρονος στο διαμέρισμα του απο φωτιά στην Θεσσαλονίκη

News Room G

Βίντεο σοκ: H στιγμή που αστυνομικοί στην Καλιφόρνια πυροβολούν 15χρονη – Την μπέρδεψαν με τον απαγωγέα!

Newsroom

Το τρυφερό μήνυμα της Ευγενίας Μανωλίδου στον Άδωνι Γεωργιάδη

News Room G