magdasnews.gr
Ζωή

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι.

Σκοπός του εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την αυριανή κατανάλωση κρέατος μετά τη νηστεία.

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα λοιπόν, προετοιμάζει τον οργανισμό μας για το σοκ της κρεατοφαγίας που θα ακολουθήσει την Κυριακή του Πάσχα.

Τα συστατικά της μαγειρίτσας είναι συκωταριά και αρνίσια έντερα, μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια, προαιρετικά ρύζι, αυγά, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και άνηθος.

Για τους vegan, η μαγειρίτσα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα, φυσικά χωρίς συκώτι και εντόσθια, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν από μανιτάρια.

Η μαγειρίτσα ουσιαστικά αποτελεί, το ενδιάμεσο, διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία Σαρακοστής και τα φαγητά του Πάσχα.

Γι’ αυτό και επιλέχθηκε ως το ιδανικό φαγητό, με το οποίο οι πιστοί γιορτάζουν την Ανάσταση, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Σχετικές αναρτήσεις

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην ημερίδα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Τηλεϊατρική: Παρόν και Μέλλον”

News Room G

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε η εταιρεία VADEST

News Room G

Η Μαντώ Γαστεράτου συστήνει στα παιδιά τον “Μονόκερο”

News Room G