magdasnews.gr
Ζωή

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι.

Σκοπός του εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την αυριανή κατανάλωση κρέατος μετά τη νηστεία.

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα λοιπόν, προετοιμάζει τον οργανισμό μας για το σοκ της κρεατοφαγίας που θα ακολουθήσει την Κυριακή του Πάσχα.

Τα συστατικά της μαγειρίτσας είναι συκωταριά και αρνίσια έντερα, μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια, προαιρετικά ρύζι, αυγά, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και άνηθος.

Για τους vegan, η μαγειρίτσα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα, φυσικά χωρίς συκώτι και εντόσθια, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν από μανιτάρια.

Η μαγειρίτσα ουσιαστικά αποτελεί, το ενδιάμεσο, διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία Σαρακοστής και τα φαγητά του Πάσχα.

Γι’ αυτό και επιλέχθηκε ως το ιδανικό φαγητό, με το οποίο οι πιστοί γιορτάζουν την Ανάσταση, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Related posts

The Lemon Tree & Co.: Ο απόλυτος χειμερινός και γαστρονομικός προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

News Room M

Πότε αλλάζει η ώρα

Magdas News

Βρήκαμε πόσα λεπτά πρέπει να διαρκεί μία ταινία για να μην βαρεθείς

Magdas News