magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Η λαμπερή εκδήλωση του εκπαιδευτικού οργανισμού Taglit-Birthright Israel στην Αθήνα

Η λαμπερή εκδήλωση του εκπαιδευτικού οργανισμού Taglit-Birthright Israel στην Αθήνα

Με μία λαμπερή εκδήλωση στo Grand Hyatt εγκαινίασε την παρουσία του στην Ελλάδα το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, ο εκπαιδευτικός οργανισμός Taglit-Birthright Israel.

Το όνειρο του προέδρου της Joseph Sassoon Group, David Sassoon, που εκπορευόταν της ιστορίας του παππού του, Joseph Sassoon, και της γιαγιάς του, οι οποίοι σε εμπόλεμες εποχές φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, έγινε πραγματικότητα.
ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΤΤΡΛΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΤΤΡΛΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ
Πολλά λαμπερά ονόματα, προεξαρχόντων του David Sassoon, του CEO του διάσημου, παγκοσμίως, οργανισμού, Doron Zentner, και του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Ισραήλ, Noam Katz, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.
ΑΝΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ, ΕΜΙΛΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΑΝΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ, ΕΜΙΛΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Εκεί βρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος του Ισραήλ, Reuven Rivlin, αλλά και ο γνωστός μουσικός Yehuda Poliker, ενώ δεν έλειψαν οι Έλληνες που τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του Taglit-Birthright Israel στην Ελλάδα.
Reuven Rivlin, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, David Sattie, Nόαμ Κατς
Reuven Rivlin, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, David Sattie, Nόαμ Κατς
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο σύζυγός της, Μίνως Μάτσας, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, η θρυλική Χάρις Αλεξίου με την Όλγα Παυλάτου, οι ηθοποιοί Κώστας Σόμμερ και Νίνα Λοτσάρη, η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου και η παρουσιάστρια Ζωή Κρονάκη με το σύζυγό της, Τάσο Παναγιώταρη, έδωσαν, εκτός των άλλων, το «παρών».
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
Επιπλέον, επιχειρηματίες από το Ισραήλ έδειξαν με την παρουσία τους τη σημασία του εγχειρήματος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ, ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ, ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ
Ανάμεσά τους, ο Σάμι Φάις, ο Νισσημ Μιγιόνης, η Ειρήνη Βενιάμη Μάνγκου, Πρόεδρος του ICC Women Hellas, η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας», Λιάνα Σκουρλή, η Ιωάννα Γκελεστάθη, επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη, ο Dror Bin, CEO της Ισραηλινής Αρχής Καινοτομίας, ο Πρόεδρος του Ισραηλινού Ινστιτούτου Εξαγωγών, πρώην βουλευτής και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Ισραήλ-Ελλάδας, Ayelet Nahmias-Verbin, οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων «Brown», Leon Avigad και Meni Waizman, και δύο θρυλικοί παίκτες του μπάσκετ της εθνικής Ισραήλ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1977 και το 1981, οι Motti Aroesti και Mickey Berkowitz.
ΖΩΗ ΚΡΟΝΑΚΗ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ
ΖΩΗ ΚΡΟΝΑΚΗ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ
Ο κύριος David Sassoon δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν σήμερα και συμμετέχουν στο Taglit, αυτή τη σημαντική περίσταση, και να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Ισραήλ κύριο Rivlin για την τιμή και το προνόμιο που μας προσφέρει βρισκόμενος εδώ. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον πρέσβη κύριο Noam Katz για την υποστήριξή και την ενθάρρυνσή του, τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, τους αγαπητούς φίλους βουλευτές κ. Κατερίνα Μονογυιού και κ. Όλγα Κεφαλογιάννη που μας τιμούν με την παρουσία τους και είναι τόσο ισχυροί υποστηρικτές του Ισραήλ και της εβραϊκής κοινότητας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη για τη σταθερή υποστήριξή του προς το Κράτος του Ισραήλ και την προστασία του στην εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας. Το Taglit είναι κάτι περισσότερο από εκπαιδευτικός οργανισμός, καλλιεργεί την ελπίδα, τη φώτιση και την ενθάρρυνση για να χτίσουμε γέφυρες γνώσης και κατανόησης. Η σχέση μεταξύ του εβραϊκού και του ελληνικού λαού υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο, είναι αρχαία, καθώς ανάγεται στους Βιβλικούς χρόνους. Η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έζησα και περπάτησα χωρίς τον φόβο αντιποίνων ή αντισημιτισμού, , είναι η Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός μάς άνοιξε τις καρδιές και τα σπίτια του. Πιστεύουμε ακράδαντα στην οικονομική ασφάλεια και άμυνα της Ελλάδας και είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Επιθυμούμε να προωθήσουμε τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές μας σχέσεις, καθώς και την οικονομική συνεργασία μεταξύ των λαών μας προς όφελος και των δύο χωρών. Τούτου λεχθέντος, αυτός ο δεσμός είναι τόσο σημαντικός, που πιστεύουμε ότι μια ισχυρή ελληνοϊσραηλινή σχέση δεν θα είναι μόνο καλή και για τις δύο χώρες, αλλά και κρίσιμη για την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής. Η γιαγιά μου και ο πατέρας μου, γεννήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό θεωρώ τον εαυτό μου περήφανο Έλληνα, αγαπώ την Ελλάδα, συντάσσομαι με την Ελλάδα και είμαι έτοιμος να υπηρετήσω τις ανάγκες ως γιος της Ελλάδας. Είμαι περήφανος Εβραίος, είναι δώρο για μένα το ότι γεννήθηκα Εβραίος, αλλά είμαι εξίσου υπερήφανος για την ελληνική μου κληρονομιά. Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ
Ο κύριος Πρόεδρος, Reuven Rivlin, δήλωσε: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ σε αυτόν τον εορτασμό του Taglit, στην πατρίδα μιας από τις παλαιότερες εβραϊκές κοινότητες, με ηλικία μεγαλύτερη των 2.000 ετών! Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2018, για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και να βάλουμε τον ακρογωνιαίο λίθο του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, μίλησα για τη σημασία της τεκμηρίωσης της πλούσιας ιστορίας της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας και για την προστασίας της μνήμης των αδελφών μας, ανδρών και γυναικών, που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί. Ο Yehuda Poliker, που βρίσκεται εδώ μαζί μας σήμερα, είναι γιος δύο εκ των επιζώντων της μεγάλης κοινότητας της Θεσσαλονίκης, που έφτασαν στο Ισραήλ, μετά τον πόλεμο. Απέναντι στον αυξανόμενο αντισημιτισμό στην Ευρώπη (και σε όλο τον κόσμο) πρέπει να σταθούμε ενωμένοι. Πρέπει να δείξουμε μηδενική ανοχή σε όλες τις μορφές αντισημιτισμού, ρατσισμού και μίσους, είτε στους δρόμους, είτε στο διαδίκτυο, είτε στις αίθουσες της εξουσίας. Tο Taglit ανέλαβε να ενισχύσει τις γέφυρες μεταξύ των νεότερων γενιών της διασποράς και του κράτους του Ισραήλ, σε μια εποχή που αυτή η σχέση δεν είναι πλέον δεδομένη».
Ο κύριος πρέσβης, Noam Katz, δήλωσε: «“Να γνωρίζεις από πού έρχεσαι και πού πηγαίνεις”. Το παλιό αυτό εβραϊκό ρητό δείχνει τη σημασία της ταυτότητας. Η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Εβραίων σε όλο τον κόσμο και του κράτους του Ισραήλ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους ενίσχυσης της ταυτότητάς μας. Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του Taglit-Birthright. Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ βαθαίνουν ολοένα και πιο πολύ σε όλους τους τομείς, στις ανταλλαγές μεταξύ των κυβερνήσεων, στην άμυνα, στον πολιτισμό, στην υψηλή τεχνολογία, στην οικονομία, το εμπόριο, στον τουρισμό, στον αθλητισμό και στις ανθρώπινες επαφές. Η Ελληνο-Εβραϊκή Διασπορά έχει να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, καθώς λειτουργεί ως γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Έλληνες Εβραίους σημαίνει και εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ».

Σχετικές αναρτήσεις

House of the Dragon: Ακόμα ένας γάμος στο Westeros βάφεται με αίμα

News Room A

2o Energizing Greece Be Part Of Tomorrows World

News Room A

Το “Σεσουάρ για δολοφόνους” συνεχίζει τη θεατρική επιτυχία – Πρεμιέρα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Λαμπέτη

News Room A