magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Η πρώτη Ολυμπιάδα πλαστικής στην Αθήνα( ISAPS OLYMPIAD ATHENS WORLD CONGRESS 2023)

Μια θεαματική επιτυχία των Ελλήνων Πλαστικών Χειρουργών θα λάβει χώρα τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου του πολύπαθου 2023. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργανώνει η διεθνής εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS) .

2000 πλαστικοί χειρουργοί από όλο τον κόσμο θα συνεδριάσουν στους φιλόξενους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ανταλλάσσοντας απόψεις και όλες τις νεότερες τεχνικές της αποκλειστικά Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Στο συνέδριο εκτός των άλλων πρωτοποριακών νεωτερισμών όπως η απονομή μεταλλίων στους Ολυμπιονίκες Πλαστικούς Χειρουργούς του συνεδρίου( δηλαδή εκείνους που παρουσίασαν τις καλύτερες τεχνικές, κάτι που γίνεται πρώτη φορά παγκοσμίως σε επιστημονικό συνέδριο), μεγάλη έμφαση θα δοθεί στους εκπαιδευόμενους της νέας γενιάς. Από την ομάδα του Δρ Λύρα αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της Δρ Κορίνας Αλευρογιάννη η οποία εκτός από παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής ίσως γίνει και Ολυμπιονίκης της Πλαστικής Χειρουργικής στα επόμενα χρόνια. Αξιοπρόσεκτη  της σημασίας της Ολυμπιάδας η συμμετοχή άνω των 200 Βραζιλιάνων χειρουργών τους οποίους θα υποδεχθεί ο επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας, ο Δρ. Ιωάννης Λύρας, Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στο Ερρίκος Ντυνάν, ο οποίος είναι ταυτόχρονα ομιλητής και συντονιστής δικών του τεχνικών πλαστικής χειρουργικής (ρινός, στήθους, ωτών).

Ο Δρ. Λύρας με μακρόχρονες σπουδές στο πλευρό του πατέρα της μοντέρνας πλαστικής χειρουργικής, Βραζιλιάνο καθηγητή  Ivo Pitangui(1923-2016) θα ξεναγήσει μερικούς από τους Βραζιλιάνους συναδέλφους του οι οποίοι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες γιόρτασαν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο με μεγάλο συνέδριο τα 100 χρόνια από τη γέννηση του δασκάλου τους .Οι δύο σχολές, η Βραζιλιάνικη και η Ελληνική, συντονίζονται λοιπόν αρμονικά για την παγκόσμια ομορφιά σε ένα κόσμο που έχει γεμίσει ασχήμια.

Σχετικές αναρτήσεις

Διατροφή: Οι χειρότερες τροφές για την καρδιά μετά τα 50

News Room A

Διαβητικά έλκη: Σε ποιους δεν επουλώνονται;

News Room A

Βασιλική Τριάντη: 5 λόγοι που πρέπει να επισκεφτούμε τον ενδοκρινολόγο μας

News Room A