magdasnews.gr
Ζωή

«Και το όνομα αυτού Γεώργιος»: Βαφτίστηκε Χριστιανός στα 26 του – Η συγκινητική ιστορία του

Μια ιδιαίτερη μέρα έζησαν το πρωί της Κυριακής, 21 Απριλίου, όσοι βρέθηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε καθώς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την βάφτιση ενός ενήλικα, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 2 χρόνων από την Αλβανία και σήμερα σε ηλικία 26 χρόνων αποφάσισε να ασπαστεί τον Χριστιανισμό.

Ο νεοφώτιστος Γιώργος ζει μόνιμα στο Ηράκλειο, πήγε σχολείο, υπηρέτησε στον στρατό και εργάζεται σε γνωστό κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Αυτό που ήθελε ήταν να γίνει Ορθόδοξος Χριστιανός, να βαφτιστεί και να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

Την επιθυμία του αυτή εξέφρασε στον ηγούμενο της μονής Αγίου Παντελεήμονα, πατέρα Παντελεήμονα, ο οποίος ανέλαβε τα υπόλοιπα. «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για μένα» είπε ο νεοφώτιστος στο ekriti.gr και πρόσθεσε: «Μένω στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο και δύο φορές που χρειάστηκα τη βοήθεια του Αγίου, ένιωσα πως μου την έδωσε. Για αυτό επέλεξα να πάρω το όνομα του. Το Γκέρσι, όπως με έλεγαν μέχρι χθες, είναι παρελθόν. Τώρα οι φίλοι μου πρέπει να συνηθίσουν να με φωνάζουν Γιώργο».

Σχετικές αναρτήσεις

Απόψε τα 1α Επιχειρηματικά Βραβεία “Θαλής ο Μιλήσιος” στη Θεσσαλονίκη (Livestream)

News Room M

Πανικός με άνδρα που άρχισε να γδύνεται στη μέση του δρόμου – Τι συνέβη

Newsroom

Σε πάρτι εξελίχθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Sake στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Κολωνάκι

Newsroom