magdasnews.gr
News

Μάχη σώμα με σώμα στο Σύνταγμα – χαμός αυτήν την στιγμή στο κέντρο της Αθήνας

Συγκρούσεις σε τρεις διαφορετικές περιοχές προσδιορίζουν τις μαζικές συγκεντρώσεις για την επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά, μια ομάδα νέων πέταξε βόμβες μολότοφ στην αυλή της Βουλής, ενώ στη συνέχεια έντονες συμπλοκές σημειώθηκαν κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου και στην περιοχή της Ομόνοιας. Λίγο πριν τις 3:30 μ.μ., κουκουλοφόροι άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα στα Εξάρχεια.

Η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις στην Αθήνα: 4 ατομα προσήχθησαν το πρωί και στα σακίδιά τους εντοπίστηκαν βόμβες μολότοφ, ενώ άλλα 2 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Βόμβες μολότοφ εκρήγνυνται στον προαύλιο της Βουλής, καθώς μια ομάδα περίπου 20 ατόμων εκτοξεύει μπουκάλια προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η μία βόμβα μολότοφ ρίχνεται μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη στην άλλη είσοδο, μπροστά από το άγαλμα του Τρικούπη. Η ένταση διαρκεί για λίγα λεπτά, με τους διαδηλωτές να απομακρύνονται από την πλατεία Συντάγματος, αλλά η πορεία συνεχίζεται. Στη συνέχεια, άλλη ομάδα αναρχικών επιτίθεται με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις στην Ομόνοια και τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά, ενώ η αστυνομία ρίχνει νερό στους κουκουλοφόρους.

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρώπη 2040: Το αύριο είναι σήμερα

News Room G

Bullying στα σχολεία: Τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει σε αποβολές και απουσίες, τι θα γίνει με τα κινητά

Newsroom

Γιατί ακυρώθηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Η.Π.Α.

News Room G