magdasnews.gr
News

Γιατί ακυρώθηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Η.Π.Α.

MITSOTAKIS

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παρευρεθεί τελικά στην καθιερωμένη εκδήλωση της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον.

Αυτή την απόφαση ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι λόγω ασυμβατότητας στις ημερομηνίες των προγραμμάτων των δύο ηγετών, δεν θα είναι δυνατή η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, κατά την εορταστική εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο Παύλος Μαρινάκης, «ούτως ή άλλως δεν είθισται να πηγαίνει (σ.σ. ο Έλληνας πρωθυπουργός) σε αυτή την εκδήλωση, ωστόσο, φέτος έγινε μια προσπάθεια. Αλλά επειδή οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται, δεδομένου ότι την επόμενη Παρασκευή, 5 Απριλίου, αρχίζει το συνέδριο της ΝΔ και έχει την εναρκτήρια ομιλία του ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, τελικά δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί σε αυτή την γιορτί», προσθέτοντας, πάντως, ότι «είναι δεδομένο ότι οι σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο».

Σχετικές αναρτήσεις

Οι καταναλωτές μειώνουν δαπάνες και αλλάζουν συνήθειες σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ

News Room G

Ελαφριές ζημιές υπέστη βρετανικό εμπορικό πλοίο σε επίθεση UAV στην Ερυθρά Θάλασσα

News Room G

Με κόρνες, πανό και ελληνικές σημαίες η συγκέντρωση των αγροτών στη νότια πύλη της ΔΕΘ

News Room G