magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Μονοκλωνικά αντισώματα: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης Ασθενών με σοβαρή ανοσοανεπάρκεια για την προφυλακτική χορήγησή τους κατά του ιού SARS-CoV2

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης Ασθενών με σοβαρή ανοσοανεπάρκεια για την προφυλακτική χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του ιού SARS-CoV2.

Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση, έργο της Επιτροπής είναι η εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται από τους θεράποντες ιατρούς των φυσικών προσώπων που πληρούν τα κριτήρια προτεραιοποίησης της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων και τα οποία έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19.

Πιο αναλυτικά, πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται η ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, MD, PhD Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(Ε.Κ.Π.Α.). Μέλη της Επιτροπής είναι ο ΘΗΡΑΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ – Κέντρο Υγείας Βάρης, Γενικός Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, η ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, ο ΛΟΥΚΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, MD FCCP FERS Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ο ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Β’ Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής, ο ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», μετεκπαιδευθείς στη μεταμόσχευση μυελού των οστών και ανοσοθεραπεία του καρκίνου και η ΚΑΨΙΑ ΕΛΕΝΗ, Επικουρική Νεφρολόγος, Νεφρολογική Κλινική, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ».

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, του κλάδου ΤΕ Επισκεπτών/τριων Υγείας, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Τουρισμού Υγείας του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη ΝΗΣΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ, του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, η οποία υπηρετεί στη Διεύθυνση Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας.

Πηγή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε πόσα κιλά πρέπει να είστε ανάλογα με το ύψος σας (αναλυτικός πίνακας)

News Room A

Εμμηνόπαυση και πονοκέφαλος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

News Room A

Ύπνος: Η έλλειψη υποδηλώνει αυξημένες γνωστικές δυνατότητες

News Room A