magdasnews.gr
Ζωή

Ο Δημήτρης Κανέλλος στο ιστορικό Green Park

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΟΣ

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στον ιστορικό χώρο του Green Park στο κέντρο της Αθήνας, τραγούδησε ο γνωστός ερμηνευτής Δημήτρης Κανέλλος που έχει συνεργαστεί με αξιόλογους συνθέτες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοίζος, ο Μίμης Πλέσσας κ.α.

Όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί το Σάββατο το βράδυ, στον υπέροχα διαμορφωμένο και ανανεωμένο χώρο του Green Park, υπο το φώς της Πανσελήνου, διασκέδασαν με ένα ερωτικό ελαφρολαϊκό πρόγραμμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΟΣ

Μαζί με τον Δημήτρη Κανέλλο ήταν η Επιστήμη Καμπούρογλου και η Ιώ Νικολάου. Ο μαέστρος Δημήτρης Δημόπουλος και οι μουσικοί Παύλος Κάτρης στο μπουζούκι και ο Παντελής Κλήμης στην κιθάρα, προσέφεραν μια υπέροχη και ξεχωριστή βραδιά στους παρευρισκομένους.

Επειδή πίσω από το πρότζεκτ του νέου Green Park  βρίσκεται ένα ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα (ο όμιλος του κ. Βλάση Σταθοκωστόπουλου) οι τιμές είναι προσιτές, δεν υπάρχει η λεγόμενη ελάχιστη κατανάλωση και στόχος είναι ο πανέμορφος χώρος, το νέο Green Park, να γίνει το στέκι στο κέντρο της Αθήνας για καλό φαγητό, σε ωραίο περιβάλλον και κάθε Σάββατο με live μουσική.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΟΣ

Λίγα Λόγια για την ιστορία του Green Park. Λειτούργησε για πρώτη φορά πριν από τον πόλεμο (πιθανότατα το 1935), αλλά επεκτάθηκε και απέκτησε φήμη τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, μια περίοδο που η οδός Πατησίων και η Κυψέλη ήταν το επίκεντρο της καλής ζωής της Αθήνας. Βαριετέ, χοροί, εκδηλώσεις, ζογκλέρ, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και συναυλίες ψυχαγώγησαν με σχετικά χαμηλό κόστος γενιές Αθηναίων, που έβρισκαν επιπλέον εδώ ένα καταφύγιο από την ανελέητη ζέστη. Φιλοξένησε πλήθος επωνύμων και καλλιτεχνών που έκαναν στο Green Park το ντεμπούτο τους. Από τις λιγοστές διαδικτυακές αναφορές για την ιστορία του μπορεί να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα ότι το ειδικό του βάρος μάλλον ήταν μικρότερο σε σχέση με το άλλο, γειτονικό και κραταιό θερινό αναψυκτήριο της εποχής, το Άλσος· ίσως γιατί στο τελευταίο διέπρεψε και έγραψε ιστορία ο χαρισματικός Γιώργος Οικονομίδης με τα ταλέντα του. Το Green Park δεν συνδέθηκε με ένα τόσο μεγάλο και λαοφιλές όνομα, αν και όσοι θυμούνται τις πιο ένδοξες ημέρες του δεν μπορούν να μην ανακαλέσουν τη χαρακτηριστική φιγούρα του κονφερανσιέ Όμηρου Αθηναίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΟΣ

ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σε ένα ιστορικό μέρος στο πανέμορφο Πεδίον του Άρεως, όπου η καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά, αναβίωσαμε  τις πιο όμορφες αναμνήσεις της παλιάς Αθήνας ενώ φέρνουμε έναν νέο αέρα ανανέωσης και αισιοδοξίας!  Αναδιαμορφώσαμε έναν ιστορικό χώρο για να του δώσουμε ουσία και ζωή, με στόχο να γίνει το νέο ολοήμερο σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες του και να προσφέρουμε όμορφες στιγμές χαλάρωσης σε μια καταπράσινη όαση στην καρδιά του αστικού τοπίου.

09:00 – 02:00

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΟΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Συναυλία στο θέατρο Παλλάς για το σωματείο Ελίζα

News Room M

Κοσμοσυρροή στη φιλανθρωπική βραδιά του Ομίλου για την UNESCO ΒΠ για την προώθηση του έργου του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

News Room M

Δυναμικά ξεκινά το όραμα της Νίκης Καποπούλου, προέδρου του Make a Wish 2040

News Room M