magdasnews.gr
People & Politics

Οι προηγούμενες φορές που η Βουλή έγινε… ροντέο – Η πρώτη φορά ήταν το 1993

Τρεις, μαζί με το βίαιο περιστατικό μεταξύ του Κωνσταντίνου Φλώρου και του Βασίλη Γραμμένου, είναι οι φορές που η ελληνική Βουλή μετατράπηκε σε… ρινγκ.

Στην πρώτη περίπτωση, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε σε συνάδελφό του, από το ΚΚΕ, ενώ στη δεύτερη ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης, Ηλίας Κασιδιάρης, προκάλεσε επεισόδιο επιτιθέμενος στον τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου έκανε, λοιπόν, το 1993, τη λυπητερή αρχή, χαστουκίζοντας τον βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας για την επαναφορά αποστράτων στο στράτευμα, ο Βασίλης Κεδίκογλου έτρεξε προς το μέρος του Κόρακα, πήδηξε πάνω από τα έδρανα και προσγειώθηκε δίπλα του, χαστουκίζοντάς τον.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τον ρώτησε: «Πάλι δικούς σου πας να βολέψεις;». Σε λίγα δευτερόλεπτα και πηδώντας τα έδρανα, ο Βασίλης Κεδίκογλου προσγειώθηκε επί του Στρατή Κόρακα, χαστουκίζοντάς τον.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν το 2017 όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε και έβρισε τον Νίκο Δένδια, τη στιγμή που περνούσε μπροστά από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της Χρυσής Αυγής. Τότε, ο Κασιδιάρης είπε στον Δένδια: «Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό;», με τον- τότε- κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να του απαντάει, και στη συνέχεια ο Χρυσαυγίτης βουλευτής να τον σπρώχνει, την ώρα που οι υπόλοιποι ακροδεξιοί βουλευτές πέταξαν μπουκάλια.

Σχετικές αναρτήσεις

Πρώην παίκτης του Survivor στο κόμμα του Λοβέρδου!

Newsroom

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Τέλος και από τη Διεθνή Αμνηστία αλλά και από την πολιτική – Δείτε τι έγραψε!

News Room A

Γιώργος Τράγκας: Τα άγνωστα ακίνητα, οι θυρίδες και οι καταθέσεις που «αποκάλυψε» η χειρόγραφη διαθήκη του

News Room A