magdasnews.gr
News

Ορμπάν: Ο Τραμπ δεν θα δώσει χρήματα στο Κίεβο, αν επανεκλεγεί και ο πόλεμος θα τελειώσει

ΟΡΜΠΑΝ - ΤΡΑΜΠ

Σήμερα, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, δήλωσε ότι δεν θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής, εάν επιστρέψει στην προεδρία μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Αυτή η δήλωση έγινε μετά από συνάντηση που είχε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orbán, μαζί του στη Φλόριντα την Παρασκευή.

Ο εθνικιστής Orbán, που υποστηρίζει ένθερμα την επιστροφή του Trump στον Λευκό Οίκο, δήλωσε στην ουγγρική κρατική τηλεόραση χθες το βράδυ: «Δεν πρόκειται να παράσχει ούτε ένα δολάριο για τον πόλεμο με την Ουκρανία, και κατά συνέπεια αυτός θα λήξει». Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι προφανές ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση μόνη της» και ότι «εάν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν παράσχουν χρήματα και όπλα, τότε αυτός ο πόλεμος θα λήξει».

Ο Orbán αρνήθηκε να στείλει όπλα στην Ουκρανία και διατήρησε στενές σχέσεις με τη Μόσχα ακόμη και μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022. Η τελευταία συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, ήταν τον Οκτώβριο στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απομονώσει τη Μόσχα.

Ο Orbán δήλωσε ότι το πώς θα λήξει ο πόλεμος και πώς θα επιτευχθεί η ειρήνη στην Ευρώπη είναι «ένα διαφορετικό ζήτημα», αλλά πρώτα πρέπει να επιτευχθεί ειρήνη και «ο Trump έχει τα μέσα να το επιτύχει», σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Η προεκλογική ομάδα του Trump δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Ουκρανίας στην ανακοίνωσή της σχετικά με τη συνάντηση με τον Orbán. Αναφέρθηκε απλά στη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τις δύο χώρες, όπως η ασφάλεια στα σύνορα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, σχολίασε σήμερα: «Έχουμε πληροφορηθεί για αυτό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα καθώς δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες και δεν είναι ξεκάθαρο ποιο είδος σχεδίου μπορεί να είναι».

Σχετικές αναρτήσεις

Ανατροπή: Έρχονται μειώσεις και όχι αυξήσεις στις τηλεπικοινωνίες!

Newsroom

Βίντεο: Η στιγμή που ο πρώτος διαστημικός πύραυλος της Ιαπωνίας Kairos εκρήγνυται δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του

Newsroom

Γιώργος Τσίπρας: Από την τηλεόραση έμαθα για την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια

News Room