magdasnews.gr
People & Politics

Παναγιώτης Τριανταφύλλου: 7 + 1 πράγματα που δεν γνώριζες για τον “χάλκινο” Παραολυμπιονίκη

Παναγιώτης Τριανταφύλλου: 7 + 1 πράγματα που δεν γνώριζες για τον "χάλκινο" Παραολυμπιονίκη

Το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη Β στους Παραολυμπαικούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Πάνος Τριανταφύλλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 15-6 του Γάλλου Βαλέτ και εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή.

Ποιος είναι όμως ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου; Αν θες να μάθεις τα πάντα για τον αθλητή, εμείς σου βρήκαμε 7 + 1 πράγματα που δεν γνώριζες για τον “χάλκινο” Παραολυμπιονίκη, που κατάφερε να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά παραολυμπιακό μετάλλιο!

Όλα όσα δεν ήξερες για τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου σύμφωνα με το bestofyou.gr

 

  • O Παναγιώτης Τριανταφύλλου έχει ηλικία 35 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1986.
  • Ανήκει στο ζώδιο του Ιχθύ.
  • Η αγωνιστική του κατηγορία είναι κατηγορία Β, ενώ ανήκει στο Σύλλογο Αμαρουσίου.
  • Όσο για το είδος αναπηρίας του, ο αθλητής έχει παραπληγία.
  • Η καταγωγή του είναι από Αθήνα, όπου και γεννήθηκε και μεγάλωσε.
  • Προπονητής του είναι ο Δημήτρης Κάζαγλης.
  • Εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016. O Παναγιώτης Τριανταφύλλου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη Β ανδρών στους θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
  • Στη διοργάνωση του IWAS Wheelchair Fencing World Cup το 2019, ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη Β ανδρών.

Τα πρώτα λόγια μετά την νίκη 

«Δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πανευτυχής. Φτάσαμε στο Τόκιο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τον κορονοϊό. Είναι μεγάλη μου χαρά που έφερε στην χώρα μου το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά πρέπει να σας πω πως σε σχέση με το ασημένιο του Ρίο αυτό το χάλκινο το ευχαριστήθηκα περισσότερο, γιατί έκλεισε η αυλαία με νίκη.

Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι πρέπει να νικήσω το παιχνίδι. Ήξερα ότι μπορώ να τον νικήσω και το πίστεψα. Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι από την στιγμή που έχουμε φτάσει στην πηγή, δεν γινόταν να μην πιω το νερό».

Όσο για τον εάν το γεγονός ότι κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά παραολυμπιακό μετάλλιο τον καθιερώνει στο άθλημα, εκείνος απαντά,«Δεν το βλέπω έτσι. Η λέξη καθιέρωση είναι μεγάλη και το άθλημά μας είναι πολύπλοκο. Αν δεν ήταν ο προπονητής μου ο Δημήτρης Κάζαγλης το άθλημα δεν θα υπήρχε στην Ελλάδα. Το μόνο που εύχομαι είναι να τριτώσει το καλό». Αν θες να δεις αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, μετά την μεγάλη του νίκη, διάβασε περισσότερα εδώ.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Κορωνοϊός: Εφιαλτική η πρόβλεψη του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη – “Φοβάμαι μη ζήσουμε σκηνές Ιταλίας με 6.000 κρούσματα την ημέρα”

News Room A

Οι Unboxholics κατέθεσαν τις 353.000€: “Το ευχαριστώ και το συγκινητικό μήνυμα”

News Room A

Η Ντόρα Μπακογιάννη φωτογραφίζει τα επτά εγγόνια της στη θάλασσα

News Room A