magdasnews.gr
People & Politics

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων!

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων!

Πάλεψαν υπό αντίξοες συνθήκες, σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τα απανωτά lockdowns, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χρειάστηκε να προσαρμοστούν σε πρωτόγνωρα δεδομένα, να απομακρυνθούν από το σχολείο τους και ταυτόχρονα να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους.

Και τα κατάφεραν… Πλέον, μπορούν να απολαύσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους, να μπουν σε όποια σχολή οι ίδιοι επιθυμούν και να περάσουν ένα καλοκαίρι που θα τους μείνει αξέχαστο!

Πολύ υψηλή βαθμολογία, η οποία έφθασε τα 19.349 μόρια, εξασφάλισε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Κωνσταντίνος Παθέκας, μαθητής του ΓΕΛ Οιχαλίας, ανοίγοντας τον δρόμο για σπουδές στην Ιατρική, που είναι το όνειρό του.

Οι γονείς του αλλά και οι καθηγητές συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία, ενώ ο ίδιος, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, αφιέρωνε πολλές ώρες στο διάβασμα, βέβαια με συστηματικό τρόπο, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά και να καλυφθεί, έτσι, όλη η ύλη, άνετα και χωρίς άγχος.

«Όνειρό μου», τονίζει χαρακτηριστικά, «ήταν οι σπουδές στην Ιατρική, σε οποιοδήποτε σχολή της χώρας. Γι’ αυτό εργάστηκα σκληρά τα τελευταία χρόνια, έχοντας ως βοήθεια ένα σταθερό οικογενειακό περιβάλλον».

Τα 18.928 μόρια «έπιασε» στη βαθμολογία ο Στέφανος Ζησόπουλος, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, ο οποίος δηλώνει πως θέλει να σπουδάσει Πληροφορική ή Διοικητική Επιστήμη. Οι γονείς και οι καθηγητές του τον στήριξαν σημαντικά σε όλη αυτήν την προσπάθεια, χωρίς βέβαια, όπως ο ίδιος εξηγεί, να στερηθεί τον ελεύθερο χρόνο.

«Μελετούσα συστηματικά τρεις ώρες καθημερινά τα μαθήματά μου, είχα τον ελεύθερο χρόνο μου, οπότε έπαιζα διάφορα παιχνίδια, και ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα», σημειώνει, τονίζοντας πως το συστηματικό διάβασμα, που δεν αφήνει κενά, είναι το μυστικό στον δρόμο προς την επιτυχία.

Ο ίδιος θα ξεκουραστεί και θα κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Συνιστά αισιοδοξία και υπομονή, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές.

*Όπως δημοσιεύθηκε στην ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα POLITICAL

Σχετικές αναρτήσεις

Γάμος μέσω… viber για τη βουλευτή Δωδεκανήσων Μίκα Ιατρίδη

News Room A

Ντόρα Μπακογιάννη: Με πατερίτσα και υποβασταζόμενη στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

News Room A

Κώστας Κατσαφάδος: Ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας μετά τον ανασχηματισμό

News Room A