magdasnews.gr
People & Politics

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 25η Μαρτίου – «Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ελευθερία»

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 25η Μαρτίου - «Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ελευθερία»

Κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την 25η Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στον Καναδά, παρακολούθησε την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του Justin Trudeau.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην οποία έλαβαν μέρος άνθρωποι κάθε ηλικίας από ομογενειακούς συλλόγους από δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να εκπροσωπώ σήμερα την πατρίδα μας, εδώ στο Μόντρεαλ, σε αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή παρέλαση επ’ ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου. Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος.

Και βέβαια τη φετινή χρονιά η παρουσία μας στην ομογένεια έχει μία ξεχωριστή αξία, διότι για πρώτη φορά κάνουμε πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Οπότε και πάλι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Καναδό Πρωθυπουργό, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους οργάνωσαν αυτή την πραγματικά καταπληκτική παρέλαση, η οποία αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός εδώ στον Καναδά είναι ρωμαλέος και ζωντανός.

Σε ευχαριστώ, Justin, που μου έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την απίθανη παρέλαση, σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέρος για να περάσω την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας απ’ ό,τι με εσένα και τους Ελληνοκαναδούς συμπατριώτες μας εδώ στο Μόντρεαλ».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας, ότι οι Έλληνες αντλούμε στην ιστορία μας δύναμη από την ενότητα και την ομοψυχία» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ς Μαρτίου 1821.

Ειδικότερα στη δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Γιορτάζουμε σήμερα την 25η Μαρτίου 1821, κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του έθνους μας. Τη μέρα που οι πρόγονοί μας ξεσηκώθηκαν κατά του τουρκικού ζυγού, ελευθέρωσαν την πατρίδα και έθεσαν την απαρχή της δημιουργίας του ελληνικού κράτους. Το ηρωικό τους παράδειγμα, η αυταπάρνηση και η γενναιότητά τους, μας υπενθυμίζουν, απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας, ότι οι Έλληνες αντλούμε στην ιστορία μας δύναμη από την ενότητα και την ομοψυχία. Χρόνια πολλά!».

ΣΥΡΙΖΑ

«Η 25η Μαρτίου είναι μια ημέρα ορόσημο για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο μήνυμα του για τη σημερινή επέτειο.

Αναφέρει ότι «σήμερα ίσως περισσότερο από ποτέ η διεκδίκηση για δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία και κοινωνική ευημερία παραμένει ζώσα και διακατέχεται από την ανάγκη του λαού μας να απελευθερωθεί από το σκοτάδι της κοινωνικής παραίτησης».

«Σήμερα τιμούμε όσους πριν από 203 χρόνια έγιναν παράδειγμα έμπνευσης και ηρωισμού, αποδεικνύοντας πως μπορεί ακόμη και ο θεωρητικά ανίσχυρος να γιγαντωθεί και να πετύχει το φαινομενικά ακατόρθωτο. Όπως ένας υπόδουλος αλλά υπερήφανος λαός που παλεύει με αυτοθυσία και καταφέρνει να κερδίσει μια παντοδύναμη αυτοκρατορία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Η Επανάσταση του 1821 είναι το μεγαλύτερο γεγονός στη νεότερη ελληνική ιστορία μας. Οι αγώνες του ελληνικού λαού, η στιγμή της απελευθέρωσης, η στιγμή της νίκης είναι η μεγάλη υπογραφή στην εθνική μας ταυτότητα για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι. Στις εποχές των μεγάλων προκλήσεων έχουμε χρέος να αναλογιστούμε τον αλτρουϊσμό, την αλληλεγγύη όσων επαναστάτησαν απέναντι στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία και να είναι αυτές οι αξίες των προγόνων μας η πυξίδα για να πετύχουμε περισσότερη ευημερία και να κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή.

Δεν αξίζουν στο λαό μας νέες απογοητεύσεις.

Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την Ελευθερία που κατέκτησαν οι πρόγονοί μας με αίμα και θυσίες» τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Το 1821 οι πρόγονοί μας, σε πείσμα κάθε υπολογισμού και ψυχρής λογικής, ξεσηκώθηκαν και αποτίναξαν το ζυγό της σκλαβιάς 400 ετών! Ονειρεύτηκαν, διεκδίκησαν και κατέκτησαν, με αίμα και θυσίες, την πανάκριβη Ελευθερία μας.

Αυτή την Ελευθερία έχουμε Χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την εμβαθύνουμε εμείς, οι επόμενοι. Με δικαιώματα, διαφάνεια, δημοκρατία και Δικαιοσύνη» επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου και προσθέτει: «Έτσι τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν και μας κληροδότησαν το πιο πολύτιμο αγαθό.

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία.

Η Πλεύση Ελευθερίας, με 1821 λέξεις στην Ιδρυτική της Διακήρυξη, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Το μήνυμα της φετινής επετείου είναι ένα: Απεμπλοκή από πολέμους! Αλληλεγγύη στους λαούς! Απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ούτε με τις αξίες του ελληνικού λαού. Αντίθετα, τον οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες. Οι λαοί με τον αγώνα τους κατακτούν οι ίδιοι τη ζωή, το μέλλον και την ελευθερία τους» τονίζει σε δήλωσή του για την επέτειο της επανάστασης του 1821, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σχετικές αναρτήσεις

Παντρεύτηκε μυστικά η Όλγα Κεφαλλογιάννη

News Room A

Όπλα, πισίνες και Cayenne: «Άδοξο» τέλος στην… γκλάμορους ζωή του ζεύγους Γκουρούση – Καμπουρέλη

News Room M

Μαρέβα Μητσοτάκη: “Είμαι με τη Σοφία -Καταγγέλλουμε τη σεξουαλική βία”

News Room A