Ημέρα με μπακαλιάρο σκορδαλιά η 25η Μαρτίου και τα τηγάνια πήραν… φωτιά, ωστόσο το σπίτι μπορεί να μυρίσει.
Την 25η Μαρτίου έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πολύ λαχταριστή σκορδαλιά σε συνδυασμό με μπακαλιάρο τηγανητό.
Η παραδοσιακή συνταγή του πιάτου προϋποθέτει το «βούτηγμα» του μπακαλιάρου σε ένα σωστά δεμένο κουρκούτι, που θα έχει ως αποτέλεσμα την τραγανή επικάλυψη του ψαριού.
Όπως είναι αναμενόμενο όμως, το σπίτι θα μυρίσει από το τηγάνι.
Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για να φύγει αυτή η μυρωδιά;
Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι κανέλα και νερό. Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίχνουμε μέσα κανέλα. Αφήνουμε το νερό να βράσει για αρκετά λεπτά και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο. Η κανέλα θα κάνει μόνη της τη δουλειά που πρέπει και η κουζίνα και όλο σας το σπίτι θα μοσχομυρίσουν.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγες φλούδες πορτοκαλιού.