magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Τεχνολογία υγείας: Αντιμετωπίζει πολιτιστικές προκλήσεις στην ανάπτυξη ιατρικών καινοτομιών

Οι καινοτόμες εταιρείες medtech αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους σε νοσοκομεία και κλινικές – και δεν είναι απλώς γραφειοκρατία. Ενώ η γραφειοκρατία όντως προσέλκυσε κριτική από τους ηγέτες της medtech στο στρογγυλό τραπέζι του TheBusinessDesk.com για την υγειονομική περίθαλψη, που χρηματοδοτείται από τον ειδικό φορολογικών ελαφρύνσεων Access2Funding, μια εταιρεία Ryan, αρκετοί επεσήμαναν πολιτιστικές διαφορές μεταξύ καινοτόμων και κλινικών ιατρών και οι περίοδοι χρηματοδότησης δημιούργησαν επίσης εμπόδια.

Και με αυτές τις προκλήσεις να ξεπεραστούν, πολλά νέα προϊόντα δημιούργησαν σταδιακές βελτιώσεις στις κλινικές πρακτικές και ήταν δύσκολο να εκτιμηθεί ο ατομικός αντίκτυπός τους στα αποτελέσματα των ασθενών σε περίπλοκες περιπτώσεις. Ο Ντέιβιντ Τζέιν, καθηγητής χειρουργικής στο Κέντρο Καινοτομίας Υγείας του Πανεπιστημίου του Λιντς, είπε ότι οι κλινικοί γιατροί και οι καινοτόμοι έπρεπε να μάθουν να μιλούν μεταξύ τους για να επιταχύνουν την ανάπτυξη και την παράδοση νέων προϊόντων. «Πρόκειται για το ότι οι διάφοροι ενδιαφερόμενοι έχουν βαθύτερη κατανόηση του τι προσφέρουν ο ένας στον άλλο αυτή τη στιγμή», είπε.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αρκετά επιφανειακή αλληλεπίδραση. Έχει να κάνει με την ανάπτυξη αυτών των συνομιλιών και αυτών των κατανοήσεων. Οι κλινικοί γιατροί δεν είναι γνώστες των επιχειρήσεων και δεν καταλαβαίνουν την εμπορευματοποίηση. Βλέπουν μια υπέροχη ιδέα και τη θέλουν τώρα. Και οι επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει εξαιρετικές ιδέες, αλλά είναι κατάλληλες για τον σκοπό τους; Είναι αυτή η κατανόηση του να φέρνεις ανθρώπους κοντά. Έχει να κάνει με την οικοδόμηση της κοινότητας».

Η βαθύτερη κατανόηση μπορεί να βοηθήσει, αλλά η αποτελεσματική καινοτομία χρειαζόταν ακόμα περισσότερα, δήλωσε ο Graeme Hall, εκτελεστικός πρόεδρος της Brandon Medical. «Χρειάζεστε τον επιχειρηματικό ηγέτη για να συνδυάσει όλα αυτά τα πράγματα. Γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο. Βλέπεις πολλά έξυπνα πράγματα να βγαίνουν από πανεπιστήμια και νοσοκομεία που δεν φτάνουν πολύ μακριά γιατί δεν υπάρχει τρόπος να συνδυάσεις όλη αυτή την τεχνογνωσία». Οι καινοτόμοι αντιμετώπισαν επίσης προκλήσεις για την έγκαιρη χρηματοδότηση, δήλωσε ο Chris Yates, διευθύνων σύμβουλος της Abingdon Health, η οποία κάνει δοκιμές πλευρικής ροής.

Οι επιχορηγήσεις Innovate θα μπορούσαν να χρειαστούν 18 μήνες από την υποβολή της αίτησης έως τη λήψη μετρητών. «Αυτός είναι ένας ολόκληρος κύκλος καινοτομίας», είπε. «Πρέπει να προσπαθήσουμε και να επιταχύνουμε αυτές τις διαδικασίες – για να μην πούμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε τη δέουσα επιμέλεια και να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Αλλά δεν καταλαβαίνω πώς μπορούμε να κάνουμε αίτηση για κάτι πριν από δύο χρόνια και να είμαστε επιτυχημένοι, και μετά να καθόμαστε στα χέρια μας».

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι άσπρες κηλίδες στο δέρμα δεν οφείλονται μόνο στον ήλιο

News Room A

Σημαντικές οδηγίες για τη χρήση της μάσκας προστασίας – Πώς θα φτιάξεις την δική σου υφασμάτινη μάσκα

News Room A

AstraZeneca και Johnson & Johnson τροποποιούν τα εμβόλιά τους για να εξαλείψουν τις θρομβώσεις (video)

News Room A