magdasnews.gr
Ζωή

The Gentlemen: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής πρωταγωνιστής της σειράς που σαρώνει στο Netflix, Τέο Τζέιμς

Ο Guy Ritchie μας εκπλήσσει και μας θυμίζει τις παλιές του καλές μέρες με τον καταιγιστικό ρυθμό και τους έξυπνους διαλόγους στη νέα του σειρά στο Netflix, «The Gentlemen».

Eιναι νέος, ωραίος και πολύ ταλαντούχος. Ο Ελληνοσκωτσέζος ηθοποιός, το ολοκληρωμένο ονοματεπώνυμο του οποίου είναι Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis, έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα επιτυχημένη σειρά του Netflix, Τhe Gentlemen.

Ο ηθοποιός υποδύεται τον αριστοκράτη Έντι, ο οποίος ανακαλύπτει ότι η οικογενειακή έπαυλη που κληρονομεί ανήκει σε μια τεράστια αυτοκρατορία εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι δεν σκοπεύουν να φύγουν.

Όσοι έχουμε δει το White Lotus τον θυμόμαστε από τη δεύτερη σεζόν, στην οποία υποδυόταν τον πλούσιο χρηματιστή, που στάθηκε και η μεγάλη του ευκαιρία να τον προσέξει το κοινό και οι παραγωγοί. Η μεγάλη πρόκληση όμως όλων είναι να προφέρουν σωστά το ελληνικό του επίθετο.

Ο πατέρας του Theo, Philip Taptiklis, είναι ελληνικής καταγωγής. Ωστόσο, η μητέρα του, Jane Martin, είναι Σκωτσέζα. Εξ ου και ο συνδυασμός Kinnaird/Taptiklis. «Το Τζέιμς είναι το μεσαίο μου όνομα και το χρησιμοποιώ και με έναν περίεργο τρόπο, το μετανιώνω κάπως», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Theo σε συνέντευξή του.

«Όταν πρωτοξεκίνησα ως ηθοποιός, ήταν πριν από 15 χρόνια, και θυμάμαι έναν ατζέντη να λέει: “Ταπτικλής, πολύ ελληνικό. Πήγαινε με τον Τζέιμς”», πρόσθεσε.

Ο Theo γεννήθηκε λίγο έξω από το Λονδίνο, στο High Wycombe, αλλά μεγάλωσε στο Askett του Buckinghamshire και φοίτησε στο Aylesbury Grammar School πριν σπουδάσει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham και στη συνέχεια εκπαιδευτεί στην υποκριτική στη σχολή Bristol Old Vic Theatre School στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Σήμερα ζει με τη σύζυγό του Ruth Kearney στο βόρειο Λονδίνο.

Γράφοντας για το GQ σχετικά με την οικογενειακή του ιστορία, ο Theo αποκάλυψε: «Έψαχνα σε κάποια από τα υπάρχοντά μου, ξεχασμένα εδώ και καιρό, και βρήκα μια φωτογραφία του παππού μου, του Νίκου».

«Ήταν Έλληνας και υπηρέτησε στο βρετανικό ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά το 1941, ως νεαρός εκπαιδευόμενος γιατρός, αναγκάστηκε να διαφύγει από τους Ναζί, καθώς αυτοί σάρωσαν την Ελλάδα και κατέλαβαν την Αθήνα».

«Σε μια μικροσκοπική βάρκα μαζί με άλλους δώδεκα, διέσχισε τα επικίνδυνα νερά του Αιγαίου στα μέσα Νοεμβρίου και αποβιβάστηκε στην Τουρκία. Από εκεί πήρε το δρόμο του, μαζί με χιλιάδες άλλους προς τη Συρία, όπου βρήκε ασφάλεια στη Δαμασκό».

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά

Newsroom

Beauty point επωνύμων ο νέος χώρος ομορφιάς και ευεξίας της γνωστής αλυσίδας “Azalea Spa”, στο Χαλάνδρι!

News Room G

Παγκόσμιο βραβείο σύνθεσης και ασημένιο μετάλλιο για την Ελληνίδα συνθέτιδα Πηγή Λυκούδη”

News Room G