magdasnews.gr
People & Politics

«Βούλιαξε» από κόσμο το εκλογικό κέντρο του Γρηγόρη Λέων στην Πεύκη

Σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση μετατράπηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Λυκόβρυση Πεύκη ΜΑΖΙ» στην Πεύκη. Εκατοντάδες κατοίκων παραβρέθηκαν -παρά τις υψηλές θερμοκρασίες- και έστειλαν ένα ακόμα μήνυμα νίκης και πρωτιάς για τον Γρηγόρη Λέων, ενώ αίσθηση έκανε η έντονη παρουσία υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης που μίλησαν με θερμά λόγια για τον υποψήφιο δήμαρχο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ξεκινάμε ένα τεράστιο αγώνα που μαζί με εσάς θα ολοκληρώσουμε 8 Οκτώβρη και θα είμαστε οι νικητές» τόνισε ο κ. Λέων, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τα μέλη του συνδυασμού του. «Είμαι περήφανος, γιατί την προσπάθεια αυτή τη στελεχώνει μια πολύ άξια ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Άνθρωποι με απίστευτη γνώση και βιογραφικά, αλλά κυρίως με μεγάλη θέληση και αγάπη για την πόλη, γιατί αυτό είναι που μετράει. Έχουμε δημιουργήσει ένα κράμα εμπειρίας και νέων, ένα κράμα ανθρώπων με γνώση και ανθρώπων που έχουν φοβερή θέληση να προσφέρουν στην πόλη τους» ανέφερε ο κ. Λέων.

Μιλώντας με πάθος αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις για τα βασικά ζητήματα της πόλης ο κ. Λέων τόνισε:

«Για την καθαριότητα: Πρέπει να τη δούμε με διαφορετικό τρόπο, πιο τεχνοκρατικά. Δεν αρκεί να λέμε, δεν έχουμε τα μέσα. Πρέπει να τα βρούμε και γι’ αυτό υπάρχει ο δήμαρχος, ο οποίος πρέπει να βρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να οργανώσει την ομάδα της καθαριότητας και κάθε μέρα να καθαρίζονται οι δρόμοι μας και τα πεζοδρόμια.
Για την πλατεία Πεύκης: Είμαστε η μοναδική πόλη στα βόρεια προάστια, που δεν έχει μια πλατεία. Δέσμευση μου εντός της πενταετίας να κατασκευαστεί η πλατεία της Πεύκης και θα είναι ο τόπος συνάντησης, ο τόπος ψυχαγωγίας, το τοπόσημο για όλους μας που θα σφραγίσει και την πρώτη μας θητεία.

Για την τρίτη ηλικία: Ο δήμος οφείλει απέναντι στα άτομα της τρίτης ηλικίας, όχι απλά να τους παρέχει ένα χώρο για να κάθονται, όπως είναι τα ΚΑΠΗ, αλλά πρέπει να τους δώσουμε δημιουργική απασχόληση, υγειονομική συνδρομή και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες πραγματικά τους προσφέρουν ζωή.

Για τη νεολαία: Η νεολαία θέλει ένα προάστιο όμορφο με αθλητικούς χώρους. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τον κάθε χώρο μας προς όφελος της νεολαίας, να δημιουργήσουμε γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τραμπολίνο.

Για τα αστικά δάση: Τα δάση μας είναι ο μεγάλος μας πλούτος. Πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε με ήπιες χρήσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον. Να γίνουν προσβάσιμα και να τα χαιρόμαστε όλοι, μικροί και μεγάλοι».


«Είναι ένας…αλλά Λέων!»
«Είναι ένας…αλλά Λέων!» είπε με νόημα στην ομιλία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. «Είναι στο δικό σας χέρι να έχετε ένα λιοντάρι στο τιμόνι του δήμου. Σας το λέω εγώ που τον γνωρίζω καλά και έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε. Είμαι βέβαιος πως και το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε από άλλο μετερίζι.

Στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητά του, γιατί είναι φίλος, είναι χρήσιμος και είναι ικανός» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης. Τις ικανότητες του Γρηγόρη Λέων επιβεβαίωσε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή τη συμμετοχή του κόσμου.

Μη χάνοντας ευκαιρία ο Γρηγόρης Λέων απευθυνόμενος στον κ. Αυγενάκη είπε ότι «ο κ. Αυγενάκης θα αρχίσει από τώρα να αισθάνεται την πίεση του δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης, καθώς στην αρμοδιότητά του βρίσκεται μια τεράστια έκταση 70 στρεμμάτων εντός του αστικού ιστού, το Ινστιτούτο Αμπέλου, στη Λυκόβρυση. Είμαι σίγουρος ότι θα συζητήσουμε και θα βρούμε πολύ καλές λύσεις προς όφελος των δημοτών μας».
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε για δεύτερη φορά κοντά στον Γρηγόρη Λέων, υπογράμμισε ότι «ο κ. Λέων θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος, γιατί είναι ήρεμος, επιστήμων με γνώση, με χαρακτήρα και έχει πρόσβαση σε όλη την κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Κουλκουδίνας, Βουλευτής Πιερίας της ΝΔ και Γραμματέας της Βουλής, ανέφερε ότι «ο Γρηγόρης Λέων διακρίνεται για τη συνέπεια, την εργατικότητα και τη στοχοπροσήλωση του. Είναι ο κορυφαίος ιατροδικαστής στην Ελλάδα και η συνέπεια που δείχνει στον επιστημονικό και πολιτικό του βίο είναι εχέγγυο για όλους εσάς».

 

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, Παύλος Καμάρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «έχω προσφέρει πολλά σ’ αυτό τον δήμο, οπότε έχω άποψη και δεν φοβάμαι το λιντσάρισμα και το μπούλινγκ που υπέστη, ο φίλος μου Φωκιανός, όταν δήλωσε ότι ο Λέων μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός δήμαρχος». Ο κ. Καμάρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Γρηγόρης Λέων θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος με βάση την προσωπικότητα, την επαγγελματική καριέρα, το ήθος αλλά και την εμπειρία του στον δήμο της Αθήνας.
Τέλος η Ειρήνη Μαυροπούλου, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας και πρώην υποψήφια δήμαρχος Πεύκης, σχολίασε ότι «απόψε βλέπουμε εδώ την καρδιά και τη δύναμη της Πεύκης» και ανέφερε ότι «η πόλη μας είναι τυχερή γιατί ο Γρηγόρης Λέων είναι υποψήφιος δήμαρχος».

Ο κ. Λέων, αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που αψήφησε τις υψηλές θερμοκρασίες και συγκεντρώθηκε στην Πεύκη, υπογράμμισε ότι «Από μας δεν θα ακούσετε παραμύθια, δεν θα ακούσετε ψεύτικες υποσχέσεις. Θα σας πούμε τι θα κάνουμε, πως θα το κάνουμε, με ποια χρήματα θα το κάνουμε και πότε ακριβώς θα το κάνουμε». «Θα είμαστε νικητές στις 8 Οκτώβρη και θα είστε περήφανοι που θα αλλάξετε σελίδα στον δήμο μας» ανέφερε ο κ. Λέων κλείνοντας την ομιλία του, λαμβάνοντας το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Τέλος στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Λυκοβρυσης- Πεύκης Ηλίας Κατσαρός καθώς και πληθώρα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική του Γιώργου Πατούλη.

Σχετικές αναρτήσεις

Η έκκληση των ιδιοκτητών των κυλικείων των ΚΑΠΗ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί δεν πήραν αποζημιώσεις

News Room M

“Ραγίζει καρδιές” στην πρώτη της συνέντευξη η Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι: “Είχα μόνο ερωτηματικά. Ποιος; Γιατί;”

News Room A

Με αυτό το κόμμα κατεβαίνει υποψήφια στις Ευρωεκλογές η επιζήσασα των Τεμπών Ευδοκία Τσαγκλή

Newsroom