magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Γρίπη και ιλαρά στο επίκεντρο ιατρικών διαλέξεων στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας

Οι ομιλητές θα παραθέσουν στοιχεία και τις επίσημες οδηγίες για τον ενδεδειγμένο εμβολιασμό, καθώς και τι πρέπει να προσέξουμε σε σχέση με τη «συννοσηρότητα» της γρίπης με τον ιό της ιλαράς, με αφορμή τη φετινή επιδημική έξαρση της συγκεκριμένης νόσου

Το επερχόμενο κύμα της εποχικής γρίπης σε συνδυασμό με την έξαρση της ιλαράς, θα μπουν στο μικροσκόπιο διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων, στο πλαίσιο του Γ’ Κύκλου Διαλέξεων που διοργανώνει εφέτος το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη.
 
Για το θέμα θα μιλήσουν ο κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και η κυρία Άννα Τζώρτζη, πνευμονολόγος και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.
 
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), την περίοδο 2017-2018 θα κυκλοφορήσουν κυρίως στελέχη γρίπης τύπου Α(Η3Ν2) και σε μικρότερο βαθμό στελέχη τύπου Β.
 

Οι ομιλητές θα παραθέσουν στοιχεία και τις επίσημες οδηγίες για τον ενδεδειγμένο εμβολιασμό, καθώς και τι πρέπει να προσέξουμε σε σχέση με τη «συννοσηρότητα» της γρίπης με τον ιό της ιλαράς, με αφορμή τη φετινή επιδημική έξαρση της συγκεκριμένης νόσου.
 
Στην συζήτηση που θα ακολουθήσει οι ομιλητές θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση για την προληπτική αντιμετώπιση της γρίπης σε κάθε ηλικιακή ομάδα.
Η συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με τίτλο «ΓΡΙΠΗ – ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:00, στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, στην οδό Ηπίτου 17Β – Πλάκα. 
 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Καρκίνος: Περισσότερα τα περιστατικά αλλά αυξημένη η επιβίωση

News Room A

Τρίτη δόση εμβολίου: Ποια μίξη είναι πιο αποτελεσματική κατά του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον

News Room A

Δείτε τι κίνδυνο διατρέχετε όσοι τρώτε πολύ γρήγορα το φαγητό σας!

News Room A