magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορωνοϊός: Έρευνα εντόπισε συνδέσεις ανάμεσα στην ομάδα αίματος και τον Covid-19

Παρόλο που η καραντίνα, που επιβλήθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου λόγου της πανδημίας του κορωνοϊού, σταδιακά δείχνει να αίρεται, είναι βέβαιο πως η ανθρωπότητα δεν έχει “ξεμπερδέψει” με τον Covid-19.

Μάλιστα, γίνονται αναρίθμητες επιστημονικές έρευνες, που προσπαθούν να χαρτογραφήσουν ακριβώς τον τρόπο μετάδοσης και όλες τις πτυχές της πανδημίας. Μια εξ αυτών, εντόπισε και συνδέσεις μεταξύ της ομάδας αίματος και του κορωνοϊού, κρίνοντας πως ίσως όσοι ανήκουν σε κάποιες ομάδες αίματος να έχουν αυξημένες ή μειωμένες πιθανότητες να νοσήσουν.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην έρευνα, μια ομάδα περισσότερων από 120 ερευνητών από διάφορα ιδρύματα σε ολόκληρη την Ευρώπη πραγματοποίησε την πρώτη μελέτη συσχέτισης σε ολόκληρο το γονιδίωμα για να αποκαλύψει γενετικούς παράγοντες ξενιστές που μπορεί να συμβάλλουν στην αναπνευστική ανεπάρκεια από Covid-19. Η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία επιστημονική δημοσίευση, αλλά έχει γίνει μια σχετική προδημοσίευση στο medRxiv από τους ερευνητές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η ομάδα αίματος Α συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο απόκτησης COVID-19 σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες αίματος, ενώ η ομάδα αίματος Ο συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες αίματος εκτός Ο.

Πρέπει να τονιστεί, ότι πρόκειται για μια πρώιμη μελέτη με περιορισμούς, αλλά σίγουρα θα δούμε και άλλες τέτοιες μελέτες που θα επιβεβαιώσουν τα παραπάνω αποτελέσματα, ή θα τα διαψεύσουν.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι χρήστες κινητού τηλεφώνου δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στον εγκέφαλο

News Room A

4 συμβουλές για να αναπνέετε καλύτερα στη ζέστη

News Room A

Με προβλήματα αλκοολισμού το 10% των Ελλήνων

News Room