magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Συνοπτικές οδηγίες για το επιβατικό κοινό σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Διαβάστε τις συνοπτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για το επιβατικό κοινό που αφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

  • Δεν χρησιμοποιώ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) όταν έχω συμπτώματα που μπορεί να οφείλονται στον κορωνοϊό (βήχας, πονόλαιμος, γενική αδυναμία, ρίγη, μυαλγίες).
  • Προσπαθώ να κρατώ τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τους συνεπιβάτες μου (τουλάχιστον 2 μέτρα) κατά τη διάρκεια της αναμονής στον χώρο επιβίβασης, στο ταμείο ή το μηχάνημα για εισιτήριο και κατά την διάρκεια του ταξιδίου όσο είναι εφικτό (τουλάχιστον μία και κατά το δυνατόν περισσότερες κενές θέσεις απόσταση μεταξύ επιβατών).
  • Φορώ μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στον επιβατικό σταθμό ή στο ΜΜΜ.
  • Έχω μαζί μου αλκοολούχο αντισηπτικό που εφαρμόζω στα χέρια πριν εισέλθω στο ΜΜΜ και αφού εξέλθω από αυτό.
  • Όταν φθάσω στο σπίτι, στη δουλειά ή σε κάποιο χώρο με τουαλέτα, πλένω τα χέρια μου με νερό και σαπούνι. Μπορώ να χρησιμοποιήσω συνδυαστικά και αλκοολούχο αντισηπτικό.
  • Προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο γίνεται λιγότερο τα ΜΜΜ. Επιλέγω να μετακινηθώ με τα πόδια στον προορισμό μου ή περιορίζω τις φορές που θα χρησιμοποιήσω ΜΜΜ κάνοντας χρήση τις φορές αυτές του αυτοκινήτου. Στο ίδιο αυτοκίνητο συστήνεται να επιβαίνουν άτομα που κατοικούν στην ίδια οικία ή δουλεύουν στο ίδιο γραφείο.
  • Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω τα ΜΜΜ τις ώρες 07.00-10.00 π.μ. και 14.00-17.00 μ.μ. εάν κατά τις ώρες αυτές δεν πηγαίνω ή αποχωρώ από την εργασία μου.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ήξερες; Δύο ποτήρια κρασί μπορεί να έχουν περισσότερη ζάχαρη από ένα ντόνατ!

News Room A

Εκστρατεία της Οφθαλμολογικής Εταιρίας για τον καταρράκτη: «Έχεις τόσα ακόμα να δεις»

News Room

Δυσανεξία στη λακτόζη: Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

News Room