magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Τεστ με υπεριώδες φως δείχνει πώς είναι τα χέρια πριν και μετά το πλύσιμο

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι δεν πλένουν σωστά και σχολαστικά τα χέρια τους. Κι ας λένε όλοι οι ειδικοί πως το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας είναι η υγιεινή.

Η βασική οδηγία για να προστατευτούμε από πάσης φύσεως ιούς είναι να πλένουμε τα χέρια πολύ συχνά και για τουλάχιστον είκοσι δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που δείχνουν υπό το πρίσμα του υπεριώδους φωτός πώς είναι τα χέρια πριν και μετά το πλύσιμο. Τις φωτογραφίες μοιράστηκε η ηθοποιός Kristen Bell στο Instagram δείχνοντας τη διαφορά ανάμεσα στα χέρια που δεν έχουν πλυθεί και τα οποία πλένονται για 30 δευτερόλεπτα με σαπούνι.

Κάθε μία από τις έξι φωτογραφίες έδειξε πόσα βακτήρια ήταν σε ένα χέρι μιας γυναίκας. Αυτό έγινε χρησιμοποιώντας μαύρο φως και κρέμα που ονομάζεται Glo-Germ. Ένα ορυκτέλαιο που προσκολλάται στα μικρόβια και είναι ορατό μόνο κάτω από ένα υπεριώδες φως.

Οι εικόνες έδειχναν τα χέρια σε διαφορετικά στάδια καθαριότητας.

πριν το πλύσιμο
μετά από ένα ξέβγαλμα και κούνημα
με έξι δευτερόλεπτα και χωρίς σαπούνι
με 30 δευτερόλεπτα με σαπούνι
Οι πρώτες φωτογραφίες απεκάλυψαν ότι είχε παραμείνει πλήθος βακτηριδίων και, παρόλο που ήταν παρόμοια, υπήρχε επίσης μια έντονη διαφορά μεταξύ πλύσης 15 δευτερολέπτων με σαπούνι και 30 δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με το NHS, θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ή όσο αρκεί να τραγουδήσετε δύο φορές «Happy Birthday».

Πηγή: baby.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ποια εμβόλια, ποιοι και για ποιες αρρώστιες πρέπει να κάνουμε

News Room

Καρκίνος του μαστού: Βρέθηκε τρόπος να σταματούν τις υποτροπές, χρόνια μετά τη θεραπεία

News Room A

Χοληστερόλη: Το παρεξηγημένο τρόφιμο που τελικά δεν την ανεβάζει!

News Room A