magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

100 years of hairstyles σε ένα βίντεο by Dyson

Παίρνοντας έμπνευση από την τάση των 100 χρόνων του styling των μαλλιών, η Dyson επιστρέφει με μια νέα πρωτοβουλία που ενθαρρύνει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε χτενίσματος του περασμένου αιώνα. Την πρόκληση αποδέχτηκε ο GR brand ambassador της Dyson Iωάννης Μιχαλέλης με την beauty and fashion influencer Jana Sireac.

Αναδημιούργησε hairstyles που έγραψαν ιστορία με τα 3 προϊόντα: Dyson Airwrap, Dyson Corrale και Dyson Supersonic.

Οι μέθοδοι styling και συντήρησης των μαλλιών χωρίς τη σημερινή τεχνολογία μπορεί να φαίνονται σχεδόν εξωπραγματικές. Δεν είναι λίγες οι επικίνδυνες αποφάσεις που μπορεί να έπαιρναν οι γυναίκες στο παρελθόν, μόνο και μόνο για να φτιάξουν τα μαλλιά τους. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι όλες αυτές οι αρχαίες μέθοδοι εφαρμόζονταν, ειδικά με την τεχνολογία που έχουμε συνηθίσει σήμερα. Τα πιστολάκια μαλλιών, τα ισιωτικά και οι μπούκλες κάνουν την όλη διαδικασία του χτενίσματος πολύ πιο εύκολη.

Όμως ας τα πάρουμε από την αρχή…

Η υγιής και περιποιημένη εμφάνιση των μαλλιών αποτελούσε μέλημα των γυναικών από την αρχαιότητα, παρά την έλλειψη μέσων. Για πολλές γυναίκες, η διαδικασία περιποίησης των μαλλιών ήταν επίπονη και συχνά επικίνδυνη. Στην Αίγυπτο, λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, η φθορά των μαλλιών επιλύονταν συχνά με το κλάδεμα, στην περίπτωση των γυναικών, ή με το ξύρισμα των μαλλιών με χάλκινες λεπίδες, στην περίπτωση των ανδρών.  Στην ελισαβετιανή Αγγλία, την εποχή του Σαίξπηρ, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν λίπος για να φτιάξουν τα μαλλιά τους. Ακόμα κι αν τους έδινε το επιθυμητό αποτέλεσμα, η ιδιαίτερη μυρωδιά του προσέλκυε μαζί του και τους αρουραίους.

Hair drying

Η κύρια αιτία της φθοράς των μαλλιών ήταν πάντα ο θερμός αέρας. Τα κανονικά στεγνωτήρια μαλλιών, που χρησιμοποιούνται μακροχρόνια, μπορούν να προκαλέσουν διάφορους τύπους αρνητικών επιπτώσεων στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Στην αρχαιότητα, σε περιοχές με εξαιρετικά θερμό κλίμα, ορισμένες οικογένειες χρησιμοποιούσαν φυσικά συστατικά, όπως αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο, για να θεραπεύσουν το τριχωτό της κεφαλής που είχε υποστεί θερμική βλάβη. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματικές σε σύγκριση με τα στεγνωτήρια μαλλιών υψηλής απόδοσης όπως τα σημερινά. Σίγουρα, οι άνθρωποι δεν έχουν σκεφτεί τις δυνατότητες που έχουμε σήμερα, δεδομένης της τεχνολογίας, με την οποία μπορούμε να ελέγχουμε τη θερμοκρασία που δρα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Το πιστολάκι μαλλιών Dyson Supersonic διαθέτει αυτό το πλεονέκτημα εκτός από πολλά άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά.

Hair curling

Μεταξύ του 500 και του 300 π.Χ. π.Χ., τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αρχαία Ρώμη, οι μπούκλες ήταν το αγαπημένο χτένισμα. Οι ευγενείς κατέφευγαν συχνά σε λιγότερο ασφαλείς μεθόδους, όπως η χρήση καυτών μεταλλικών ράβδων, γύρω από τις οποίες περιέστρεφαν τα μαλλιά τους. Αν πάμε ακόμη πιο πίσω, το 1500 π.Χ., οι γυναίκες στην Αρχαία Αίγυπτο συνήθιζαν να κάνουν μπούκλες στα μαλλιά τους με χάλκινες λαβίδες που θερμαίνονταν στη φωτιά. Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος εγκαύματος. Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν υπήρχαν άλλα μέσα για τον curly όγκο οι γυναίκες ήταν διατεθειμένες να δεχτούν κάθε κίνδυνο. Ευτυχώς, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν χάρη στη σημερινή τεχνολογία. Για curly και wavy μαλλιά που παραμένουν υγιή, η Dyson έρχεται με καινοτόμες λύσεις, όπως η συσκευή Airwrap ή η πλάκα μαλλιών Corrale.

Hair straightening

Από τις θερμαινόμενες μεταλλικές ράβδους που έφτιαξε ο Marcel Grateau το 1872, σχεδιασμένες για να ισιώσουν τα μαλλιά, μέχρι την πολύ επικίνδυνη μέθοδο που προσέγγισαν οι νεαρές γυναίκες της δεκαετίας του ’60 – τα σιδερένια, λαμπερά και λεία μαλλιά ήταν μάλλον ένα ιδανικό που ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί στο παρελθόν . Σήμερα, υπάρχουν πολλών ειδών πλάκες ισιώματος, αλλά ακόμη και αυτές μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά, ειδικά αν χρησιμοποιούνται σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε μια πλάκα που παρέχει 50% λιγότερες σπασμένες τρίχες, λιγότερο στατικό ηλεκτρισμό και λιγότερες ατίθασες τρίχες, όπως η Dyson Corrale.

Τα προϊόντα Dyson έχουν το πλεονέκτημα της διατήρησης ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής και ισχυρής τρίχας, καθώς συνιστώνται από ειδικούς παγκοσμίως.

Follow @dyson_greece

 

Σχετικές αναρτήσεις

Το φαινόμενο του προβολέα: Όταν νιώθουμε ότι όλοι μας προσέχουν και μας επικρίνουν

News Room

Ένας ύμνος στη γυναίκα…

News Room

Πέντε εξαιρετικά βρώμικα κόλπα στο “κρεβάτι”: Τολμάς;

News Room