magdasnews.gr
Ζωή

Έλληνες έφτιαξαν startup που εντοπίζει influencers για το TikTok!

Σε αναζήτηση κεφαλαίων που θα την βοηθήσουν να επιταχύνει την ανάπτυξή της, βρίσκεται αυτή την περίοδο η Uplodio, μια ελληνική startup που έρχεται να προσφέρει μια καινοτόμα λύση στο πρόβλημα της εύρεσης και διαχείρισης των influencers από διαφημιστικές εταιρείες.

Με τη χρήση του AI-powered αλγορίθμου της Uplodio, οι διαφημιστές μπορούν να εντοπίζουν τον ιδανικό creator για τις ανάγκες της κάθε καμπάνιας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ειδικότερα, η Uplodio αναπτύσσει ένα B2B λογισμικό που επιτρέπει στις διαφημιστικές εταιρείες να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται content creators και influencers για το TikTok.

Ο Co-Founder και Managing Director της Uplodio, Κωνσταντίνος Κετσελίδης, εξηγεί στο capital.gr ότι με την άνοδο του TikTok ως διαφημιστικής πλατφόρμας και την αύξηση της ζήτησης για μικρούς creators, δημιουργούνται προβλήματα όσον αφορά την εύρεση και διαχείρισή τους.

«Το Uplodio παρέχει μια end-to-end λύση σε search, management, analytics, reporting και payment. Mε τον AI-powered αλγόριθμο της Uplodio, ο διαφημιστής μπορεί να εντοπίσει τον πιο κατάλληλο creator σε 30 δευτερόλεπτα, με βάση τα ζητούμενα της διαφημιστικής καμπάνιας», λέει ο κ. Κετσελίδης.

Οι ιδρυτές της Uplodio, Κωνσταντίνος Κετσελίδης, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και ο Αλέξης Βασιλείου.

Προετοιμάζεται για το επίσημο λανσάρισμα

Η Uplodio βρίσκεται αυτή την περίοδο σε έναν ανοιχτό pre-seed γύρο χρηματοδότησης, με στόχο αρχικά την ενδυνάμωση της ομάδας της και στη συνέχεια την επέκτασή της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επί του παρόντος, βρίσκεται σε έκδοση beta, ενώ ήδη χρησιμοποιούν το προϊόν της οκτώ διαφημιστικές εταιρείες.

Παράλληλα, προετοιμάζεται για το επίσημο λανσάρισμά της, το οποίο αναμένεται πολύ σύντομα. Όπως διευκρινίζει ο κ. Κετσελίδης, τα έσοδα της Uplodio θα προέρχονται από μηνιαίες συνδρομές.

Ο Κωνσταντίνος Κετσελίδης, ο οποίος ήταν ο δεύτερος νικητής του ετήσιου διαγωνισμού φοιτητικής επιχειρηματικότητας GSEA Greece 2024, δηλώνει ότι αυτό που διαφοροποιεί την Uplodio από άλλες παρόμοιες λύσεις είναι η εστίασή της σε UGC TikTok content creators, ενώ το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα είναι ο AI αλγόριθμός της, που κάνει πολύ πιο γρήγορη και data driven τη διαδικασία της εύρεσης creators.

Σημειώνεται ότι την ομάδα των ιδρυτών της Uplodio συμπληρώνουν ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και ο Αλέξης Βασιλείου.

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτογραφίες από το pre game show της MeliAlice στην OPAP ARENA

Newsroom

Ρία και Άλκηστις Πρίνου με το προσωπικό των καταστημάτων Dr Prinou – «Δημιουργούμε ομάδες επιτυχίας»

Newsroom

Η επίσκεψη του Maria Callas Monaco στο Παλάτι με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό

Newsroom