magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

10ο Port Festival: Το Πρόγραμμα & οι Παράλληλες δράσεις

Παράλληλα το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσική, Πολιτισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των φεστιβάλ τέχνης στην οικονομική σύγκλιση

10ο Port Festival: Το Πρόγραμμα & οι Παράλληλες δράσεις

-28, 29 & 30 Ιουλίου, στο άλσος Κατακόλου, με ελεύθερη είσοδο και συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης

Μια ατελείωτη θάλασσα ενωμένη με τον ουρανό σίγουρα θα δρόσιζε τα καμένα από τον ήλιο κορμιά μας. Μα πάντα κάτι θα έλειπε. Θα έλειπε η άμμος, τα βότσαλα, τα κοχύλια και τα ψάρια.

Σαν μια δροσιστική θάλασσα θα μπει φέτος στο καλοκαίρι μας το 10ο Port Festival για να ποτίσει το σώμα μας με νέα μουσικά ακούσματα. Τη μεγαλύτερη σημασία έχουν όμως αυτά που συμπληρώνουν το φεστιβάλ και το στολίζουν. Τα βότσαλα και τα κοχύλια για το φεστιβάλ του λιμανιού του Κατακόλου είναι οι φετινές παράλληλες δράσεις ομάδων και συλλόγων. Ιδού λοιπόν το πρόγραμμα και οι παράλληλες δράσεις του!

Το Πρόγραμμα του 10ου Port Festival

Παρασκευή 28 Ιουλίου

19:30 1ο Συνέδριο “Μουσική, Πολιτισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των φεστιβάλ τέχνης στην οικονομική σύγκλιση”

Live (21:00)

*Δημήτρης Μπάκουλης

*Satchnose

 

Σάββατο 29 Ιουλίου

19:30 1ο Συνέδριο “Μουσική, Πολιτισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των φεστιβάλ τέχνης στην οικονομική σύγκλιση”

Live (21:00)

*Nightstalker

*The Bonnie Nettles

*Melina

 

Κυριακή 30 Ιουλίου

19:30 1ο Συνέδριο “Μουσική, Πολιτισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των φεστιβάλ τέχνης στην οικονομική σύγκλιση”

Live (21:00)

*Γιάννης Διονυσίου

*Otra Rota

 

Οι Παράλληλες δράσεις του 10ου Port Festival

➤28 – 30/7 Απαγγελία ποίησης από την ηθοποιό Ελένη Χριστοδουλοπούλου. Κάθε μέρα πριν την έναρξη της συναυλίας η Ελένη μας μυεί στον μαγικό κόσμο της ποίησης.

 

Εργαστήρια (19:30)

➤28 – 30/7 “Πάμε Μαζί” με το ΚΕΘΕΑ.

 

➤28 – 30/7 Port News με τους Ηρώ Ρήγα & Γιάννη Κυριαζόπουλο / Camera: Τζίμης Γεωργιόπουλος – Σταύρος Ρομποτής. To τριήμερο εργαστήριο Port News θα πραγματοποιηθεί και φέτος με έφηβους, νέους κι όποιον επιθυμεί να συμμετέχει, καταγράφοντας όσα διαδραματίζονται στο φεστιβάλ και παίρνοντας συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες!

➤30/7 Μαθηματικό εργαστήρι & επικοινωνία της επιστήμης για μικρούς Ερευνητές, με τη μαθηματικό Νίκη Μιχαλοπούλου. Οι μικροί ερευνητές εν δράσει με κυνήγι θησαυρού με γρίφους, κατασκευή γεωμετρικών σχημάτων με φυσικά υλικά, δημιουργία μαθηματικού χάρτη, σύνθεση ιστορίας με αριθμούς, παιχνίδι ρόλων. Τα παιδιά θα υποδυθούν επιστήμονες και θα δημιουργήσουν την δική τους ιστορία!

➤30/7 “Ζωγραφίζοντας τις λέξεις”: Η ομάδα των “Χάρτινων Ηρώων” πραγματοποιεί εργαστήρι εικονογράφησης παραμυθιού της Έστας Παπαγεωργίου γραμμένο για το Port festival με τις οδηγίες του εικαστικού Νίκου Τουμαζάτου (Το Εργαστήρι).

 

Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις εκδόσεις “Χάρτινοι Ήρωες” (20:00)

➤29/7 “Μικροϊστορίες… της στιγμής”: Παρουσίαση του βιβλίου της Έστας Παπαγεωργίου. Προλογίζει η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Γωγώ Ξενογιαννοπούλου. Ανάγνωση διηγημάτων: Ελένη Χριστοδουλοπούλου.

➤30/7 “Η λίμνη με τα μαργαριτάρια – Η αρχή μιας φιλίας”: Παρουσίαση παραμυθιού του Παναγιώτη Γκαμούρα, σε εικονογράφηση Μαριλίνας Σκαρπέτα. Αφήγηση: Ελένη Χριστοδουλοπούλου. Συμμετέχει η ψυχολόγος Ειρήνη Μεσσήνη.

Εκθέσεις (28 – 30/7, 19:00-00:00)

*Έκθεση φωτογραφίας από το Λαογραφικό Όμιλο Κατακόλου “Σπύρος Χιωνης”

*Έκθεση ζωγραφικής & κατασκευών της αρχιτέκτονα-εικαστικού Αθηνάς Γαλανοπούλου

*Έκθεση βιβλίου από τις Εκδόσεις “Χάρτινοι Ήρωες”

*Bazaar χειροποίητων δημιουργιών & κατασκευών

Συμμετέχουν οι σύλλογοι & ομάδες:

Collectiva Artenativa, Σκακιστική Ακαδημία Πύργου, ΚΕΘΕΑ Πύργου, Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας Βέγας, Λαογραφικός Όμιλος Κατακόλου “Σπύρος Χιωνης”, Ερυθρός Σταυρός.

 

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς & υποστηρικτές μας για την πολύτιμη βοήθειά τους:

Οπτικά Λιναρδόπουλος, Ελαιοτριβείο Αθανάσιος Μαλεβίτης, Εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες, Εφημερίδα Πρωινή, Απολυμαντική Πετρελαϊκή, Καλομοίρης Ηλ.βι.γαλ, Εvosport & fashion stores, Η Μπουγάτσα του πασά, Alldoors, Κτήμα Μερκούρη, Shortcuts Urban & Sophisticated, Olybeea Fine Honey Products, Κλάδη Γάμος-Βάπτιση, Βιβλιοπωλείο Κορκολής, Κτήμα Ηλιοστάσι, Ξανθούλης, Achinos sea clothing, Kukuvaya

 

*Το 10o Port Festival διοργανώνεται από την Αέναον ΚοινΣΕπ και το πολιτιστικού σωμα-

τείο Collectiva Artenativa  και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Πύργου, ΔΟΠΠ, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και Εμπορικός Σύλλογος Κατακόλου Η Αλληλεγγύη.

 

LINKS:

Facebook: portfestivalkatakolo

Instagram: portfestivalkatakolo

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από τη διοργάνωση:

 

 

Πληροφορίες: 6981998604 / Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]

Σχετικές αναρτήσεις

Δεληβοριάς και Καρατζάς συνθέτουν και πρωταγωνιστούν στο “1821 – η επιθεώρηση”

News Room A

Θέατρο Τέχνης “Αντιγόνη” Μια ταινία της Εύας Νάθενα γυρισμένη στις Φυλακές του Αυλώνα Προβολή με ελεύθερη είσοδο 8/1/2023

News Room M

Η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος στη μουσική σκηνή Σφίγγα – Σάββατο 30 Οκτωβρίου

News Room A