magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

3 πράγματα που πρέπει να “πετάξεις” από το σπίτι σου

Στον κόσμο της συντήρησης και της καθαριότητας του σπιτιού, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αντικατασταθούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Κάτι παρόμοιο με το άλλαγμα των μαξιλαριών ή την αλλαγή της πετσέτας του μπάνιου. Υπάρχουν, εκείνα τα πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας να αντικατασταθούν και μάλιστα, πολύ πιο συχνά από όσο φαντάζεσαι.

Σφουγγάρια κουζίνας

Ίσως το έχεις ακούσει στο παρελθόν, αλλά επαναλαμβάνεται: τα πορώδη σφουγγάρια κουζίνας είναι το απόλυτο έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων. Και με νέα έρευνα που δείχνει ότι το παλιό τέχνασμα καθαρισμού-σφουγγαριών στο φούρνο μικροκυμάτων δεν λειτουργεί πραγματικά, η μόνη λύση είναι να αντικαθιστάς πιο συχνά το σφουγγάρι σου.

Μαξιλάρια

Η έρευνα δείχνει ότι μετά από μόλις δύο χρόνια χρήσης, περισσότερο από το ένα τρίτο του βάρος του μαξιλαριού αποτελείται στην πραγματικότητα από ακάρεα σκόνης (τόσο ζωντανού όσο και νεκρού) και νεκρού δέρματος.

Φίλτρο νερού

Εάν έχεις ψυγείο με ενσωματωμένο φίλτρο νερού, είναι πιθανό να μην το αντικαθιστάς όσο συχνά θα έπρεπε. Όταν δεν αντικαθίσταται αρκετά συχνά, το φίλτρο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του διαχωρίζοντας τις ακαθαρσίες από το πόσιμο νερό. Ακόμα κι αν δεν παρατηρείς διαφορά στη γεύση, η συσσώρευση ορυκτών μπορεί να επιβραδύνει τη ροή του νερού.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

 

Σχετικές αναρτήσεις

5 Πρακτικές Λύσεις αν έχεις Μικρό Μπάνιο με Πλυντήριο!

News Room M

5 Φθηνές & Ποιοτικές Λύσεις για Πατώματα που θα Λατρέψεις!

News Room M

Αυτό το μικρό σπίτι στα Χανία είναι μόλις 40 τ.μ. αλλά έχει καλύτερη άνεση από κάθε βίλα

News Room