magdasnews.gr
Για την υγεία μας

4 tips για να αντιμετωπίσετε το άγχος της γέννας & την νέα πραγματικότητα με το μωρό!

Το να γίνεστε πρώτη φορά μανούλα είναι πραγματικά κάτι μαγικό. Βέβαια το άγχος που έχει να αντιμετωπίσει κάθε γυναίκα πριν από τη γέννα είναι τεράστιο. Η φροντίδα του μωρού τις πρώτες μέρες,  ο ύπνος, το φαγητό, το πλύσιμο των ρούχων απαιτούν καλή γνώση και προετοιμασία.

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει 4 tips που θα σας βοηθήσουν σημαντικά και θα συμβάλλουν ώστε να αντιμετωπίσετε τη νέα πραγματικότητα με το μωράκι σας.

  1. Μαθήματα προετοιμασίας τοκετού

Μια δραστηριότητα που θα σας φανεί απόλυτα χρήσιμη για να μειώσετε το άγχος πριν την γέννα είναι τα μαθήματα προετοιμασίας τοκετού. Ο τοκετός είναι μια πρωτογενής εμπειρία για αυτό το λόγο τα μαθήματα αυτά σας δείχνουν ασκήσεις με τις οποίες μπορείτε να απαλύνετε τον πόνο των συσπάσεων  πριν τη γέννα και να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας στα στάδια από τα οποία θα περάσετε πριν γεννηθεί το μωράκι σας. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε το σώμα σας σε μια φόρμα και να γυμνάζεστε ώστε να ενδυναμώνετε τους μύες σας σωστά για την ώρα του τοκετού.

 

  1. Βρεφικά ρούχα & καλλυντικά

Είναι σίγουρο πως σαν μητέρα θέλετε να έχετε τα απαραίτητα πράγματα για το μωράκι σας και να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα για το τι ρούχα χρειάζεται ένα νεογέννητο. Πρέπει λοιπόν τους τελευταίους μήνες να προμηθευτείτε τα απαραίτητα ρούχα και προϊόντα υγιεινής. Ένα μπουκάλι φυσικός ορός, βρεφικές καλλυντικές κρέμες, απορρυπαντικά για μωρά  και δερματολογικά ελεγμένα σαμπουάν για μωρά είναι μερικά από τα προϊόντα που πρέπει να έχετε αγοράσει για να περιποιείστε το μικρό σας αγγελούδι. Όλα αυτά τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να μην προκαλούν αντιδράσεις στο ευαίσθητο δερματάκι του και να το προστατεύουν από τα μικρόβια και τα χημικά που βλάπτουν και ερεθίζουν την επιδερμίδα του.

 

  1. Η καθημερινότητα με το μωρό σας

Όπως είναι γνωστό, η κάθε γυναίκα έχει διαφορετική εμπειρία με τον τοκετό. Κάθε γέννα είναι διαφορετική αν και ο πόνος αυτός αλλά και η διαδικασία τοκετού διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Μπορεί να έχετε ακούσει διάφορες ιστορίες φίλων και γνωστών για την προσωπική τους εμπειρία όπου κάποιες θα σας ενθαρρύνουν και κάποιες θα σας αγχώσουν. Θα έχετε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να εξοικειωθείτε με το μωρό σας και να ζήσετε μαζί του τις καθημερινές δραστηριότητες όπως για παράδειγμα το  μπάνιο, το τάισμα, το νανούρισμα  που ίσως τώρα σας φοβίζουν.

 

  1. Το άγχος της μητέρας

Σαν μητέρα είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθετε άγχος διότι δεν γνωρίζετε τι θα αντιμετωπίσετε τις πρώτες ημέρες με το μωράκι σας. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είστε η μόνη που νιώθει το ίδιο συναίσθημα γιατί δεν υπάρχει κάποιο μυστικό το οποίο μπορεί να σας προετοιμάσει πλήρως για τη νέα πραγματικότητα που θα ζήσετε. Μέσα σε αυτό το ταξίδι, έχετε να μάθετε πολλά και να έρθετε αντιμέτωποι με καταστάσεις που κανένα βιβλίο δεν σας μίλησε για αυτές. Η επαφή με το μωρό και το ένστικτο θα σας οδηγήσουν στις σωστές αποφάσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Όσα πρέπει να γνωρίζουν γυμναστές και επισκέπτες των γυμναστηρίων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

News Room A

Χρόνια νεφρική νόσος: Τροφές που ενισχύουν την υγεία των νεφρών σας [Μελέτη]

News Room A

4+1 συμβουλές για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους μετά τα 40

News Room A