magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Το «Κόκκινο τασάκι» της Μαρίνας Σωτηροπούλου στο Θέατρο του Πολυχώρου Αλεξάνδρεια-Βασίλη Βλάχου

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Το «Κόκκινο τασάκι» της Μαρίνας Σωτηροπούλου σε σκηνοθεσία Νίκου Ξυθάλη είναι ένα έργο ανατρεπτικό.
Οι πρωταγωνιστές του είναι καθημερινοί άνθρωποι που μπλέκονται σε μία περίεργη ιστορία μυστηρίου. Το σασπένς και το κωμικό της κατάστασης, τους αναγκάζουν να παλέψουν με τους εαυτούς τους, τους γύρω τους και την συστημική κοινωνία στην οποία ζουν.Στην υπόθεση της εγκληματικής comedy μαγεύει, κυριαρχεί και εξιτάρει πραγματικά ο ρόλος του επιθεωρητή Στήβεν Στήβενσον .Μια στωική φιγούρα από άλλη εποχή αλλά και από την σημερινή. Ο μυστηριώδης και παράξενος επισκέπτης που επιστρατεύεται από την θεία Γκλάνσις διαθέτει εν μέρει ένα ιδεαλιστικό διαμέτρημα αλλά και κάποιο ανάστημα και εκτόπισμα. Είναι και δεν είναι αληθινός. Ωστόσο ερευνά το περίεργο θέμα που του ανατέθηκε με υπερβολική εμμονή και υπερβολική προσήλωση.ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η νυχτερινή εισβολή του στο σπίτι και η παραμονή ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους φιλοξενούμενους θα το μάθουν οι θεατές μόνο λίγα λεπτά πριν το τέλος. Μέχρι τότε η αγωνία και η υποψία θα κορυφώνεται σταδιακά και βαθμιαία. Το χρώμα κόκκινο άραγε έχει σχέση με το αίμα, το πάθος η με κάτι άλλο;;; Ο εμβληματικός ήρωας ως θεατρικός χαρακτήρας γίνεται προς στιγμήν ο σκοτεινός θεός που δεν δικαιούται καμμίας ενοχής για ότι πιθανόν αντιπροσωπεύει και πράττει .
Η συγγραφέας Μαρίνα Σωτηροπούλου στο θρίλερ που έχει γράψει καταφέρνει ευρηματικά και ανιχνευτικά να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο καθώς ανατρέπει κάθε στιγμή το κρατούν ιδεολόγημα της νομιμότητας. Στις σελίδες της τονίζει συχνά με αρκετή βαρύτητα το δήθεν, το ναδίρ το τίποτα το ψέμα την υποκρισία το κενό που επικρατεί στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων της σύγχρονης κοινωνίας. Περισσότερα στην σκηνή!!
ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Συντελεστές της παράστασης:
Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Γιώργος Αργυρόπουλος, Ντίνα Βούρτση, Γιώργος Δαρείος, Αντρέας Μαριανός, Ράνια Πρέβεζα, Αλεξάνδρα Τσολακίδου.
Σκηνοθεσία: Νίκος Ξυθάλης.
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Δρακοπούλου.
Μουσική επιμέλεια: Ράνια Πρέβεζα.
Τεχνικός ήχου: Δημήτρης Κοντοδήμος.
Υπεύθυνος επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων: Λεόντιος Πετμεζάς.ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Το σκηνικό της παράστασης κοσμούν εικαστικές δημιουργίες της συγγραφέως Μαρίνας Σωτηροπούλου. Το έργο ξεκίνησε να παίζεται από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και θα παίζεται κάθε Σάββατοστις 8 μ.μ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο του Πολυχώρου τέχνης Αλεξάνδρεια – Βασίλη Βλάχου, Σπάρτης 14 στην Πλατεία Αμερικής.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις εισιτηρίων: 2121007079, 6944898482.
Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ, ατέλειες: 5 ευρώ, ΑμεΑ, Άνεργοι: 7 ευρώ.
Το βιβλίο «Το κόκκινο τασάκι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Όστρια»

Σχετικές αναρτήσεις

DODO: Όσα έγιναν στην πρεμιέρα με την παρουσία συντελεστών

News Room A

Αποτελέσματα 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2021 Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

News Room A

Λαμπερή πρεμιέρα για το πιο εκρηκτικό δίδυμο της Αθήνας στο “Estate Night Club”

News Room A