magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

5 tips για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας ενυδατωμένο το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το δέρμα μας ταλαιπωρείται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου. Η έντονη ηλιοφάνεια, οι υψηλές θερμοκρασίες, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, αφήνουν το δέρμα του προσώπου ξηρό και αφυδατωμένο.

Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος δίνει 5 σύντομα tips για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το πρόσωπό μας να μείνει ενυδατωμένο και λαμπερό. Ο κ. Χριστόπουλος λέει: «Αυτά τα απλά tips δεν είναι τα μόνα που μπορούν να σας βοηθήσουν αλλά σίγουρα το πρόσωπό σας θα «χαρεί» αν τα εφαρμόσετε, καθώς το καλοκαίρι είναι μια περίοδος «καταπόνησης» για το δέρμα μας».

Αντηλιακό
Το αντηλιακό είναι το σημαντικότερο μέτρο προστασίας της επιδερμίδας από το μεγαλύτερο εχθρό της, τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Είναι ο Νο 1 τρόπος πρόληψης της φωτογήρανσης και της δημιουργίας μελανών κηλίδων και αποτρέπει την καταστροφή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η αντηλιακή προστασία πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, να εφαρμόζεται 20-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες. Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός λέει χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να θεωρήσετε το αντηλιακό ως το σημαντικότερο «καλλυντικό» του καλοκαιριού και να μην παραλείπετε να το έχετε στην τσάντα σας και να το εφαρμόζετε κατάλληλα.»

Μεσοθεραπεία Ενυδάτωσης
Η πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει άμεσα και να δώσει ένα boost ενυδάτωσης στο δέρμα του προσώπου. Με τη μεσοθεραπεία, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να εγχύσει στο πρόσωπο ένα «κοκτέιλ» ουσιών με πολυβιταμινούχα σκευάσματα, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό. Το υαλουρονικό συγκρατεί μεγάλο ποσοστό υγρασίας και κάνει το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και ενυδατωμένο. Σχετικά με τη μεσοθεραπεία, ο κ. Χριστόπουλος επισημαίνει ότι: «Ο συνδυασμός ουσιών που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι εξατομικευμένος στις ανάγκες κάθε δέρματος. Η μεσοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει και ως πρόληψη δίνοντας την απαραίτητη ενυδάτωση στο δέρμα όσο και ως αποκατάσταση μετά από την «καλοκαιρινή ταλαιπωρία». Βέβαια, ο συνδυασμός και των δυο είναι ιδανικός.»

Θεραπεία ενυδάτωσης από αισθητικό
Χρησιμοποιώντας καλλυντικά με βάση το νερό, πλούσια σε ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες, η συνήθης διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει η αισθητικός είναι:

1. Καθαρισμός προσώπου με γαλάκτωμα κατάλληλο για τον τύπο δέρματος.
2. Εφαρμογή λοσιόν για απομάκρυνση υπολειμμάτων.
3. Peeling για απομάκρυνση νεκρών κυττάρων.
4. Εφαρμογή ενυδατικού ορού με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.
5. Εφαρμογή ενυδατικής μάσκας για τουλάχιστον 15 λεπτά.
6. Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ημέρας/νύχτας και κρέμας ματιών.

Νερό, νερό, νερό
Αποτελεί βασικό συστατικό της ενυδάτωσης του δέρματος. Όταν το δέρμα αφυδατώνεται, χάνει την ελαστικότητα και την σφριγηλότητά του και φαίνεται θαμπό και άτονο. Έρευνες έχουν δείξει ότι πίνοντας 10 ποτήρια νερό την ημέρα, ομοιόμορφα κατανεμημένα καθ’ όλη τη διάρκειά της, τονώνεται η επιδερμίδα και δείχνει πιο λαμπερή και υγιής. Όμως, ο κ.Χριστόπουλος μας επισημαίνει ότι: «Η πρόσληψη του νερού πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, την έκθεσή μας στον ήλιο και την εφίδρωσή μας. Σε περιπτώσεις αυξημένης θερμοκρασίας και απώλειας υγρών, πχ με εφίδρωση, θα πρέπει να αυξάνουμε και την ημερήσια πρόσληψη νερού αντιστοίχως.»

Skincare routine
Όσο βαρετή διαδικασία και αν ακούγεται, δεν πρέπει να παραμελείτε την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας προσώπου, πρωί και βράδυ. Η ενυδατική προστατεύει από την εξάτμιση του νερού της επιδερμίδας, συγκρατώντας ακόμη περισσότερη υγρασία στις στιβάδες του δέρματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και tips σχετικά με τη φροντίδα του δέρματος, μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.athanasioschristopoulos.com/plastikos-xeirourgos/ ή να καλέσετε στο 2106985678 για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό κ. Χριστόπουλο στο ιατρείο του στο Χαλάνδρι, έτσι ώστε να συζητήσετε το πρόβλημα που θέλετε να διορθώσετε και να λάβετε τις συμβουλές του.

Σχετικές αναρτήσεις

Ποια ημέρα του μήνα είναι εγγυημένος ο γυναικείος οργασμός

News Room

Προσοχή: Μείνε μακριά από αυτούς του 5 τύπους άντρα

News Room

Τιμές στα ύψη: Πόσο κόστιζαν 15 προϊόντα με δραχμή και πόσο με ευρώ; [photos – video]

News Room