magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Αγγελίδη είναι γεγονός

Αγγελική Αγγελίδη: Η Ελληνίδα εικαστικός "μεταφέρει" τον πολιτισμό της Κορέας μέσα από την δική της τέχνη

Η Αγγελική Αγγελίδη κατάφερε να συνδυάσει την ιστορία, τα λαϊκά αποφθέγματα και τον πολιτισμό της Κορέας. Στη συνέχεια αποφάσισε να τα αποτυπώσει όλα σε έναν καμβά. Και τα κατάφερε.

Η Ελληνίδα εικαστικός, μετατρέπει τον πολιτισμό της Κορέας σε τέχνη, αποτυπώνοντας τα δικά της βιώματα, όπως εκείνη τα δημιούργησε στο θαυμαστό ζωγραφικό σύμπαν. Χρώματα, συμβολισμοί, συναισθήματα, φιλοσοφία και προσωπικές στιγμές, έρχονται να “ενωθούν” με την κορεάτικη σημαία και ότι “κρύβουν” τα αρχαία Κορεάτικα αποφθεύγματα.

«Μελετώντας Ιστορία της Τέχνης, ένιωσα έλξη για τον ασιατικό πολιτισμό και, κυρίως, για τον σχεδόν άγνωστο σ’ εμάς τους Έλληνες, μεγάλο πολιτισμό της Κορέας. Στην έκθεση δεν θα δείτε τα παλ χρώματα της ασιατικής τέχνης ή γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές και χτενίσματα που κοιτάνε προς την Ανατολή. Παρουσιάζω ιστορίες, παροιμίες και ρητά της Κορέας, όπως εντυπώθηκαν μέσα από το δικό μου ελληνικό φίλτρο. Δημιούργησα έργα με στοιχεία από την ιστορία και την κουλτούρα της, δεμένα με αντίστοιχα ελληνικά, κι από αυτό το σμίξιμο προέκυψαν οι πολύχρωμες και ζωντανές ιστορίες που θέλω να διηγηθώ», εξομολογείται.

Στην Κορέα υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι “τα ομορφα παπούτσια, σε πηγαίνουν σε όμορφα μέρη”. Η Αγγελική Αγγελίδη κατάφερε να αντλήσει έμπνευση από το συγκεκριμένο ρητό και να το αποτυπώσει στον παρακάτω πίνακα:

Η Αγγελική Αγγελίδη εκθέτει τις ζωγραφικές της αναμνήσεις από ένα αγγελικό, θα έλεγε κανείς, ταξίδι στην κορέα.

Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 21 Νοεμβρίου 2021

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας (Στάση μετρό: Μέγαρο Μουσικής). Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00-21:00, Κυριακή 10:00-14:00, Δευτέρα κλειστά.

Ακολουθήστε την Αγγελική Αγγελίδη στο Instagram πατώντας ΕΔΩ και στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Σχετικές αναρτήσεις

Εντυπωσίασε η Γιώτα Νέγκα με την ερμηνεία της στο αφιέρωμα για το Μάνο Ελευθερίου στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

News Room A

Παράταση για τις θεατρικές ξεκαρδιστικές ιστορίες του Αρκά “Η ζωή μετά” για όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου

News Room A

“Ειρήνη” του Αριστοφάνη από την Oμάδα The Young Quill: Από 12 Νοεμβρίου στο Θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα

News Room A