magdasnews.gr
News

Αλλάζει ο καιρός:Ψυχρό μέτωπο από σήμερα το απόγευμα

Μια ψυχρή μετεωρολογική πρόσκαιρη επηρεάζει τη χώρα μας από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας, που θα συνεχιστεί και αύριο, περιλαμβάνουν ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, ισχυρούς έως θυελλώδεις νότιους άνεμους στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο βόρειο Ιόνιο από σήμερα το απόγευμα. Αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου, του Ιονίου, της βόρειας και δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου μέχρι το βράδυ της αυριανής ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, θα επηρεάσουν επίσης τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο, με ισχυρές εκδηλώσεις σε ορισμένες περιοχές. Από αύριο το πρωί, τα φαινόμενα αυτά θα εστιαστούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη δυτική Πελοπόννησο, το Ιόνιο και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index) της μονάδας Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο αυτό κατατάσσεται στην κατηγορία 2 (Μέτρια).

Επίσης, θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι (6-8 Μποφόρ) στο Ιόνιο μέχρι σήμερα το βράδυ και στο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ έως αύριο το απόγευμα.

Αναμένεται επίσης πτώση της θερμοκρασίας κατά περίπου 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου αύριο στα δυτικά, και την Τετάρτη στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Σχετικές αναρτήσεις

Βαλλιανάτος: Ρώτησε κανείς τα παιδιά του Κούγια αν ήθελαν να είναι πατέρας του – Κούγιας: Παρακάλα να μην σε πετύχω

News Room G

Νετανιάχου: Περιορισμοί ασφαλείας στη διάρκεια του Ραμαζανιού στο τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ

News Room G

Ναυάγιο Λέσβου: Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος

News Room G