magdasnews.gr
News

Αντιδράσεις στην πρόταση που κατέθεσε Αμερικανός γερουσιαστής για να μην πωλήσουν οι ΗΠΑ F-16 στην Τουρκία

F-16

Πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δηλώνουν ότι δεν προβλέπεται κάποια αρνητική εξέλιξη για την Τουρκία σχετικά με την πρόταση του γερουσιαστή Rand Paul στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, που στοχεύει στην αναστολή της πώλησης των F-16.

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί ‘Ακτουρκ, πηγές του υπουργείου δήλωσαν: «Η σιωπή του Κογκρέσου συνεχίζεται. Δεν αναμένεται καμία αρνητική εξέλιξη σε αυτή τη διαδικασία».

Επιπλέον, το CNN Turk ανέφερε ότι «επίσημες πηγές» στην τουρκική πρωτεύουσα τονίζουν ότι «η διαδικασία πώλησης των F-16 συνεχίζεται κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί, με τον αμερικανικό κυβερνήτη να είναι ο συνομιλητής της Τουρκίας σε αυτή τη διαδικασία».

Οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται η Τουρκάλα δημοσιογράφος, φέρονται να ανέφεραν ότι «ο γερουσιαστής Πολ δεν είναι μέλος της Επιτροπής (σ.σ. Εξωτερικών). Η σχετική πρωτοβουλία έγινε ως μια μεμονωμένη πρωτοβουλία ενός γερουσιαστή. Αυτό σημαίνει ότι για να εμποδιστεί η διαδικασία, το σχετικό αίτημα θα πρέπει να περάσει τόσο από τη Γερουσία όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και εκτιμάται πως σε αυτό το στάδιο αυτή η πιθανότητα είναι πολύ χαμηλή. Ακομή και αν όμως περάσει, ο Μπάιντεν μπορεί να βάλει βέτο ασκώντας το δικαίωμά του ως προέδρου».

Στο ίδιο ρεπορτάζ του CNN Turk επισημαίνεται ότι το πρωί της ερχόμενης Κυριακής λήγει η προθεσμία των 15 ημερών προκειμένου να υποβληθούν ενστάσεις για την πώληση.

Σχετικές αναρτήσεις

Κυρ. Βελόπουλος: Έχετε όλοι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη

News Room G

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 55χρονος μαχαιρώνει τον μάγειρα στη Θεσσαλονίκη για το κοντοσούβλι

Newsroom

Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα επέβαλε η Ε.Π.Ο. στον Αλέξη Κούγια

News Room G