magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Νέο φάρμακο σταματάει την ανάπτυξη του επιθετικού καρκίνου του μαστού

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Η θεραπεία του τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού αποτελεί πρόκληση λόγω της επιθετικής του φύσης και της έλλειψης αποτελεσματικών επιλογών θεραπείας.

Ωστόσο, ερευνητές στην Αυστραλία αναπτύσσουν μιαν ελπιδοφόρα προσέγγιση. Ένα νέο φάρμακο, το CDDD11-8, προορίζεται για την επιλεκτική αναστολή της πρωτεΐνης CDK9, η οποία είναι καίρια για την ανάπτυξη του καρκίνου.

Η δράση του CDDD11-8 επικεντρώνεται στην αναστολή της CDK9, μιας πρωτεΐνης που ευνοεί την ανάπτυξη του καρκίνου. Η ανάπτυξη αυτού του φαρμάκου ξεκίνησε αρχικά για τη θεραπεία της οξείας μυελοειδούς λευχαιμίας, αλλά πλέον δείχνει υποσχόμενα αποτελέσματα και για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού.

Οι πρώτες δοκιμές σε ζωικά μοντέλα έδειξαν μείωση της ανάπτυξης του καρκίνου και αύξηση του θανάτου των καρκινικών κυττάρων. Επίσης, δεν προκάλεσε τοξικές επιπτώσεις στα υγιή κύτταρα.

Παρά τα ελπιδοφόρα αυτά αποτελέσματα, περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη προτού το φάρμακο δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά, η πιθανή θεραπεία αυτού του είδους καρκίνου φαίνεται να είναι πραγματικότητα στο ορίζοντα, με την ελπίδα να αυξηθούν τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Απώλεια όσφρησης: Προληπτικός έλεγχος όσφρησης μπορεί να ανιχνεύσει το Αλτσχάιμερ

News Room A

Ευλογιά των πιθήκων: Μεγαλώνει ο κίνδυνος εξάπλωσης σε παγκόσμιο επίπεδο

News Room A

Κορονοϊός: Ολοένα και εξαπλώνεται η υποπαραλλαγή Eris – Ποια είναι τα συμπτώματα

News Room A