magdasnews.gr
News

Απίστευτο και όμως…ελληνικό:Παππούς ψώνισε από κοσμηματοπωλείο με έναν τενεκέ λάδι για αντάλλαγμα

Η αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου μας οδηγεί πίσω στην ανταλλακτική οικονομία, καθώς ένας παππούς πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη ανταλλαγή αγαθού με έναν τενεκέ λάδι.

Το περιστατικό συνέβη στο κοσμηματοπωλείο της κ. Μάρσιας Στεφάνου στο Χαλάνδρι.

Ένας παππούς εισήλθε στο κατάστημα με σκοπό να αγοράσει ένα χρυσό σταυρό αξίας 180 ευρώ για το εγγόνι του. Η κ. Στεφάνου δέχτηκε την πρόταση του παππού για ανταλλαγή και αποφάσισε να δεχτεί έναν τενεκέ με καλαματιανό λάδι ως αντάλλαγμα.

Αν και αρχικά παραξενεύτηκε, η κοσμηματοπώλισσα δέχτηκε το ντιλ, καθώς θεώρησε ότι το λάδι ήταν καλής ποιότητας. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες, ο τενεκές περιείχε 17 κιλά λάδι Καλαμάτας, εκτιμώντας το κόστος του στα περίπου 180 ευρώ. Επιπλέον, ο παππούς πρόσφερε ένα μπουκάλι τσίπουρο για να σφραγίσει τη συμφωνία. Μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί κανείς.

Όπως είπε:

«Ήρθε ένας κύριος για να πάρει σταυρό χρυσό για το εγγονάκι του αξίας 180€. Την ώρα που επέλεξε το σταυρουδάκι τον ρωτάω αν θα πληρώσει μετρητά, μου λέει όχι, τότε το τον ρωτάω αν θα πληρώσει με κάρτα και μου λέει πάλι όχι. Τον ρωτάω έκπληκτη πως θα πληρώσετε; Και μου λέει με είδος

Και έρχεται και μου φέρνει ένα μπιτόνι 17κιλα με λάδι Καλαματιανό. Έμεινα έκπληκτη και μου έδωσε και ένα μπουκάλι τσίπουρο! Φυσικά, και το δέχτηκα.

Αλλά μην παρεξηγηθώ, δεν θα το ξανά κάνω. Έχω λάδι τώρα!»

Σχετικές αναρτήσεις

Κοντά στον πρωτογενή τομέα η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης

News Room G

Ανείπωτος θρήνος στη Βέροια για τις δύο νεκρές: Εκσφενδονίστηκε 30 μέτρα μακριά η 68χρονη – Τι ισχυρίζεται ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ

Newsroom

Η περιγραφή-σοκ της Ελένης από το Άργος: «Μου είπε ”θα φτύσεις αίμα” και με χτυπούσε με το σίδερο στο πρόσωπο»

Newsroom