magdasnews.gr
Ταξίδια

Αυτές είναι οι 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου – Στη λίστα και δύο ελληνικές!

Αυτές είναι οι 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου - Στη λίστα και δύο ελληνικές!

Το BeachAtlas δημοσίευσε τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο και ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικές.

Οι λίστες με τις πιο όμορφες παραλίες τόσο στην Ευρώπη όσο και στον κόσμο είναι ατελείωτες, με την καθεμία να προτείνει και άλλες βασισμένη σε διαφορετικά στοιχεία και δεδομένα.

Τώρα κυκλοφόρησε μια νέα κατάταξη για τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο, που έχει λάβει υπόψη της πολλά στοιχεία όπως τοπικά εστιατόρια, μπαρ, την ατμόσφαιρα, την κοινότητα κ.α.

Το BeachAtlas δεν αξιολόγησε μόνο τη φυσική ομορφιά κάθε παραλίας, αλλά και τα πάρτι και τη νυχτερινή ζωή, την πολιτιστική σημασία και την ποικιλομορφία. Στη συνέχεια, μια ομάδα influencers και ειδικών ψήφισαν τις αγαπημένες τους παραλίες.

Η λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου

Στην 1η θέση ως η καλύτερη παραλία στον κόσμο ψηφίστηκε η εξωτική Μπόρα Μπόρα. Το νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στον Νότιο Ειρηνικό, είναι ένας διάσημος παραλιακός προορισμός εδώ και χρόνια, αν και όχι και τόσο οικονομικός.

Μερικές ελαφρώς πιο ασυνήθιστες παραλίες βρίσκονται επίσης στη λίστα, όπως η παραλία της Μαύρης Άμμου στην Ισλανδία, που αποτελείται από βότσαλα που σχηματίζονται από ηφαιστειογενή βράχο και η οποία κατέλαβε την 6η θέση, αλλά και η Ακτή των Σκελετών στη Ναμίμπια, η οποία είναι γεμάτη με πτώματα φαλαινών και ναυάγια, και πήρε την 9η θέση.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα, αφού στην χρυσή 25αδα φιγουράρουν δύο ελληνικές παραλίες της Μυκόνου.

Στην 19η θέση βρίσκεται η παραλία Ελιά, με το Beach Atlas να αναφέρει: «Ως η μεγαλύτερη και μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Μυκόνου, η Ελιά λειτουργεί και ως η ανεπίσημη παραλία γυμνιστών, προσελκύοντας ένα ποικίλο πλήθος που αναζητά ελευθερία και ήλιο. Η παραλία είναι κατά κύριο λόγο στολισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, προσφέροντας άνεση και σκιά».

Στην 24η θέση βρίσκεται η Παράγκα. «Η παραλία Παράγκα στη Μύκονο έχει μετατραπεί από ένα καταφύγιο χίπιδων της δεκαετίας του 1970 σε έναν ζωντανό καλοκαιρινό προορισμό. Γνωστή για την εκτεταμένη αμμώδη παραλία της, η Παράγκα σφύζει από ενέργεια, εν μέρει χάρη στα beach bar που κρατούν τη μουσική και τα vibes να ρέουν όλη μέρα. Ξεχωρίζει το Scorpios Mykonos, όχι απλώς ένα beach club, αλλά ένας θεσμός, που συχνά χαιρετίζεται ως ένα από τα καλύτερα κλαμπ παγκοσμίως. Το Scorpios συνδυάζει το πνεύμα της ζωντανής παραθαλάσσιας ζωής της Μυκόνου με ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης, καθιστώντας την Παράγκα έναν απαραίτητο προορισμό για όσους κυνηγούν την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία», όπως αναφέρει το Beach Atlas.

Πιο κάτω στη λίστα με τις 100 καλύτερες παραλίες βρίσκεται η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

Σχετικές αναρτήσεις

Ξένα δημοσιεύματα “υμνούν” την Πάτμο

News Room A

Απίστευτο και όμως ελληνικό! – Σε αυτό το χωριό όλοι οι κάτοικοι έχουν το ίδιο όνομα

News Room A

Τα 8 ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά για όλα τα γούστα

News Room A