magdasnews.gr
News

Χωρίς τον Κάρολο το μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Η επιμνημόσυνη δέηση για τον πρώην βασιλιά Κωνσταντίνο θα λάβει χώρα στην Αγγλία, με παρουσία της βασίλισσας Καμίλας αντί του Καρόλου, ο οποίος είναι αυτήν την περίοδο υπό θεραπεία για καρκίνο.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ στις 27 Φεβρουαρίου. Μαζί με τη βασίλισσα Καμίλας, αναμένεται να παρευρεθούν η Άννα Μαρία και ο Παύλος Γλίξμπουργκ, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του πρεσβυτέρου του Γουίνδσορ, Κρίστοφερ Κόκσγουορθ. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους αναμένεται να βρίσκονται εκπρόσωποι ξένων βασιλικών οικογενειών, μεταξύ άλλων.

Αν και η οικογένεια του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου διοργάνωσε προηγουμένως το ετήσιο μνημόσυνο στην εκκλησία της Αναστάσεως στο Τατόι, η παρουσία του πρίγκιπα Καρόλου είναι αμφισβητούμενη λόγω της υγείας του.

Η φιλία μεταξύ των βασιλικών οικογενειών της Ελλάδας και της Αγγλίας έχει βαθιές ρίζες, καθώς ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του, Άννα Μαρία, είχαν στενούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Η παρουσία τους στο Λονδίνο κατά τα χρόνια της βασιλείας τους και οι οικογενειακές σχέσεις μετέφεραν τη φιλία και τη συνδιάσκεψη ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Παρότι οι τελευταίες εξελίξεις υγείας του πρίγκιπα Καρόλου έχουν δημιουργήσει ανησυχία στο βασιλικό περιβάλλον, η φιλία και οι ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών παραμένουν ακέραιες.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρίσθηκε υποψήφια του ΕΛΚ για μια νέα θητεία επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

News Room G

Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη με Νίκο Δένδια. Τι συζήτησαν.

News Room G

Αυτοί είναι οι κλέφτες που έκαναν τους ασφαλιστές και τους λογιστές και ξάφριζαν ηλικιωμένους σε Αττική, Άργος και Αίγιο

Newsroom