magdasnews.gr
Για την υγεία μας

COVID Βλάβη: Μωρά έχασαν βασικά ορόσημα εν μέσω πανδημίας – “πραγματικά επιζήμια” για την υγεία τους

COVID Βλάβη: Η Δρ Nicole Saphier, μιλώντας στο “Fox & Friends Weekend”, δήλωσε επίσης ότι δύο βασικές ομάδες “είπαν ψέματα” στους Αμερικανούς σχετικά με την υγεία των παιδιών. Μελέτη αποκαλύπτει ότι τα μωρά χάνουν αναπτυξιακά ορόσημα λόγω της πανδημίας. Η ιατρική συνεργάτης του Fox News Dr. Nicole Saphier αναλύει τη νέα μελέτη που δείχνει ότι τα βρέφη που γεννήθηκαν πριν και μετά τους μήνες κορύφωσης της πανδημίας είχαν έντονες διαφορές στην ανάπτυξη και την επικοινωνία.

Τα μωρά που γεννήθηκαν ακριβώς πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού έχασαν βασικά ορόσημα στην ανάπτυξή τους λόγω της πανδημίας COVID και των αποκλεισμών που εφαρμόστηκαν ως αποτέλεσμα, αποκάλυψε μια νέα μελέτη.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ιατρικό περιοδικό BMJ, το οποίο εκδίδεται με κριτές, από ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, έδειξε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2020 δυσκολεύονταν να επικοινωνήσουν σε ηλικία ενός έτους, σε σύγκριση με τα μωρά που γεννήθηκαν μεταξύ 2008 και 2011, πολύ πριν από την πανδημία.

Δήλωσε το πρωί του Σαββάτου η δρ Νικόλ Σαφιέ, μιλώντας στην εκπομπή “Fox & Friends Weekend” σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης:

“Είναι ενδιαφέρον – πρώτα απ’ όλα, τα παιδιά έχουν πάντα αναπτυξιακά ορόσημα, ειδικά [κατά τη διάρκεια] αυτής της περιόδου 0-12 μηνών”

Και πρόσθεσε: “Κάποια από αυτά είναι εγγενή – έρχονται φυσικά καθώς μεγαλώνουν – αλλά πολλά από αυτά είναι εξωγενή, που σημαίνει ότι πρέπει να τα διεγείρουν για να έχουν κάποια από αυτά τα αναπτυξιακά ορόσημα”.

Η ικανότητα των μωρών να “λένε μια ουσιαστική λέξη μέχρι την ηλικία των 12 μηνών ήταν μειωμένη”, όπως έδειξε η νέα μελέτη, είπε.

Κατά τη διάρκεια του κλειδώματος της COVID, πολλά μωρά δεν είχαν την ευκαιρία να δουν άλλα παιδιά ή ανθρώπους πέρα από τις άμεσες οικογένειές τους.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι έχασαν αναπτυξιακά ορόσημα ως αποτέλεσμα των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των αποκλεισμών COVID, πολλά μωρά δεν είχαν την ευκαιρία να δουν άλλα παιδιά ή ανθρώπους πέρα από τις άμεσες οικογένειές τους.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι έχασαν αναπτυξιακά ορόσημα ως αποτέλεσμα των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) και το CDC – “είπαν ψέματα”, δήλωσε ο Dr. Saphier, “όταν είπαν ότι τα παιδιά δεν χρειάζεται να βλέπουν τα πρόσωπα των φροντιστών τους και ότι ήταν εντάξει να είναι σωματικά αποστασιοποιημένα”Πρόσθεσε ευθέως: “Αυτό ήταν ψευδές”.

“Εάν τα πρόσωπα των φροντιστών είναι καλυμμένα, τα [μωρά] δεν πρόκειται να είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν αυτές τις λέξεις”.

Η Dr. Saphier, ιατρική συνεργάτης του Fox News, δήλωσε επίσης:

“Τα παιδιά πρέπει να είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους – έτσι μαθαίνουν τις λέξεις”, είπε επίσης.

“Αν τα πρόσωπα των φροντιστών τους είναι καλυμμένα, δεν θα μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν αυτές τις λέξεις”.

Εν μέσω της πανδημίας, τα μικρά παιδιά ήταν πολύ λιγότερο κοινωνικοποιημένα από ό,τι συνήθως. Δεν έβγαιναν από τα σπίτια τους και δεν εκτίθεντο σε νέα πράγματα.

Τώρα, μια νέα μελέτη αποκάλυψε τους συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους τα μικρά παιδιά ζημιώθηκαν από αυτό.

Εν μέσω της πανδημίας, τα μικρά παιδιά ήταν πολύ λιγότερο κοινωνικοποιημένα από ό,τι συνήθως. Δεν έβγαιναν από τα σπίτια τους και δεν εκτίθεντο σε νέα πράγματα.

Τώρα, μια νέα μελέτη αποκάλυψε τους συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους τα μικρά παιδιά ζημιώθηκαν από αυτό.

Επιπλέον, ανέφερε ο Dr. Saphier, τα μικρά παιδιά δεν έβγαιναν τόσο πολύ έξω.

Δεν έβγαιναν σε παιδικές χαρές ή σε άλλες καταστάσεις όπου μπορούσαν να δουν ακόμη και άλλα παιδιά ή άλλους ανθρώπους.

Και ακόμη και αν δεν αλληλεπιδρούσαν άμεσα με άλλα παιδιά, δεν μπορούσαν καν να τα παρατηρήσουν από απόσταση.

“Η κοινωνική απομόνωση που σχετίζεται με την πανδημία φαίνεται ότι επηρέασε τις δεξιότητες κοινωνικής επικοινωνίας στα μωρά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σύγκριση με μια ιστορική κοόρτη”.

Ήταν πολύ λιγότερο κοινωνικοποιημένα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Δεν έβγαιναν από τα σπίτια τους, δεν εκτίθεντο σε νέα πράγματα – οπότε “η φυσική τους περιέργεια δεν υπάρχει πια”, είπε.

Η πανδημία “ήταν πραγματικά επιζήμια για την υγεία τους”, είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στις κρίσεις ψυχικής υγείας μεταξύ των ενηλίκων που εμφανίστηκαν λόγω και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα μωρά υστερούσαν στο να λένε την πρώτη τους λέξη, να δείχνουν και να χαιρετούν – πιθανότατα λόγω της απομόνωσης από τους άλλους που βίωσαν κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

“Τα παιδιά πρέπει να είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους – έτσι μαθαίνουν λέξεις”, δήλωσε η Δρ Nicole Saphier στην εκπομπή “Fox and Friends Weekend”. Η μελέτη βασίστηκε στα αποτελέσματα ενός ερωτηματολογίου από 309 γονείς μωρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι γονείς ρωτήθηκαν σχετικά με τις διάφορες εργασίες που μπορούσαν να εκτελέσουν τα παιδιά τους κατά τα πρώτα τους γενέθλια.

Τα αποτελέσματα αυτά συγκρίθηκαν στη συνέχεια με μια διαχρονική μελέτη που εξέτασε τις ίδιες δεξιότητες μεταξύ 2008 και 2021.

Υπάρχει η ελπίδα ότι τα παιδιά που υπέφεραν από το κλείδωμα της COVID-19 θα ανακάμψουν το ίδιο καλά στο μέλλον.

“Η κοινωνική απομόνωση που σχετίζεται με την πανδημία φαίνεται ότι επηρέασε τις δεξιότητες κοινωνικής επικοινωνίας στα μωρά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σύγκριση με μια ιστορική ομάδα”, αναφέρει η μελέτη.

“Τα μωρά είναι από τη φύση τους ανθεκτικά και περίεργα και είναι πολύ πιθανό ότι με την κοινωνική επανεμφάνιση και την αύξηση των κοινωνικών κύκλων οι δεξιότητες κοινωνικής επικοινωνίας τους θα βελτιωθούν.

Ωστόσο, αυτή η κοόρτη και άλλες θα πρέπει να παρακολουθούνται μέχρι τη σχολική ηλικία για να διασφαλιστεί ότι αυτό συμβαίνει”.

Η Dr. Saphier σημείωσε επίσης ότι τα παιδιά είναι ανθεκτικά.

Ενώ μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν κάποιοι άνθρωποι από τις επιπτώσεις της πανδημίας, υπάρχει ελπίδα ότι τα παιδιά που υπέφεραν από τα λουκέτα της COVID-19 θα ανακάμψουν εξίσου καλά στο μέλλον.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Θερμίδες άσκηση: Η αναγραφή σε ετικέτες junk food βοηθά στη μείωση της παχυσαρκίας;

News Room A

Το πιο ακριβό φάρμακο στον κόσμο κάνει 1.000.000 ευρώ! Δείτε τι θεραπεύει…

News Room

Ψυχική υγεία: Ποια προβλήματα ψυχικής υγείας αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι 3ης ηλικίας;

News Room A