magdasnews.gr
Για την υγεία μας

COVID-19: Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές

COVID-19: Ένα καλοκαίρι αθλητισμού και φεστιβάλ έχει δώσει τη θέση του σε έναν «πυρετό» ανησυχιών για την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με μια πανεθνική έρευνα. Έρευνα από τον προμηθευτή δοκιμών COVID-19 Ιατρικό Όμιλο Innova διαπιστώνει ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να χρησιμοποιεί πιο τακτικά τεστ πλευρικής ροής αυτό το καλοκαίρι, μετά από πρόσφατες μαζικές συγκεντρώσεις.Εδώ, το 28 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αυτό ήταν κάτι που σχεδίαζαν να κάνουν. Με τα φεστιβάλ Pride και το Edinburgh Fringe να βρίσκονται σε εξέλιξη, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κάνει περισσότερα τεστ αυτόν τον μήνα επειδή πιστεύει ότι τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, με το 57% να δηλώνει ότι ανησυχεί για την πρόσφατη, απροσδόκητη, καλοκαιρινή κορύφωση των λοιμώξεων στον Ιούνιο 2022 (οδηγείται από τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 Omicron).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυτή τη στιγμή ανοδική τάση.

Ένα κίνητρο για πολλούς να αναζητήσουν εξετάσεις σε μεγαλύτερους αριθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επειδή πιστεύουν ότι τα κρούσματα αυξάνονται ξανά (το 30% των ερωτηθέντων το ανέφερε αυτό).

Η υιοθέτηση του τεστ εξακολουθεί να γίνεται κυρίως με όσους αισθάνονται αδιαθεσία και όχι ως μέρος μιας γενικής διαδικασίας προσυμπτωματικού ελέγχου.

Με αυτό, ο κύριος παράγοντας για όσους αγοράζουν τεστ είναι επειδή θέλουν να προστατεύσουν άλλους, όπως ηλικιωμένους και ευάλωτους ανθρώπους (το 85 τοις εκατό των ερωτηθέντων το αναφέρει).

Μετά από αυτό, τα τρία τέταρτα προτείνουν ότι θέλουν ψυχική ηρεμία, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα σωστά (77 τοις εκατό).

Οι ανησυχίες για τη σύσπαση του SARS-CoV-2 είναι υψηλότερες μεταξύ των ηλικιωμένων (σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω).

Παρά τις ανησυχίες αυτές, είναι επίσης ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες υποδεικνύουν ότι είναι απίθανο να αγοράσουν ένα τεστ αυτόν τον μήνα, καθώς εξακολουθούσαν να αποχωρούν από τις ελεύθερες δοκιμές τους (45 τοις εκατό). Υπήρχε μια χρονική περίοδος κατά την οποία η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) έκανε ελεύθερα διαθέσιμα τα τεστ για την COVID-19.

Αυτό έληξε μετά από απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση Τζόνσον.

Μια πιθανή τάση είναι ότι τα προσωπικά αποθέματα μειώνονται και οι καταναλωτές μετακινούνται για να αγοράσουν τα δικά τους τεστ σε μεγαλύτερους αριθμούς.

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Ο Robert Kasprzak Διευθύνων Σύμβουλος της Innova λέει στην Digital Journal:

«Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η πρόβλεψη ήταν σωστή.

Στις συνομιλίες μας με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουμε τονίσει την ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας ενάντια στην αύξηση των μολύνσεων ή, χειρότερα, σε μια πιο επικίνδυνη παραλλαγή.

Καθώς πλησιάζουν οι μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, πιστεύουμε ότι αυτή η ανάγκη αυξάνεται».

Τέτοιες κινήσεις αποτελούν μέρος των ανθρώπων που σκέφτονται περισσότερο για θέματα υγείας και αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα αποτελέσματα της υγείας τους.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Κορωνοϊός: Ανατροπή! Το Sputnik V παρουσιάζει υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων από το Pfizer για τη Μετάλλαξη Όμικρον

News Room A

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Συμπτώματα, αιτίες και τι θεραπείες υπάρχουν

News Room A

Συμπονώ σημαίνει κατανοώ, νοιάζομαι, φροντίζω…

News Room M