magdasnews.gr
News

Διαδήλωση κατά της Κυβέρνησης του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ. Αίτημα η επιστροφή των ομήρων και τη διεξαγωγή εκλογών.

Χιλιάδες πολίτες του Ισραήλ συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο του Τελ Αβίβ, διαδηλώνοντας για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας και απαιτώντας την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη ενός νέου πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του Νετανιάχου, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αδυναμία του να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας.

Η συγκέντρωση λαμβάνει χώρα στην πλατεία Χαμπίμα, με ορισμένους διαδηλωτές να χαρακτηρίζουν τον Νετανιάχου ως “εικόνα του κακού” και να απαιτούν “εκλογές τώρα”. Οι οικογένειες των ομήρων εξέφρασαν την ανησυχία τους για την υγεία και την ασφάλεια των αγαπημένων τους, ενώ κάποιοι από τους απελευθερωθέντες ομήρους ζητούν ακόμη την απελευθέρωση των συντρόφων τους που παραμένουν στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν και στην πολιτική προσέγγιση του Νετανιάχου αναφορικά με τη Λωρίδα της Γάζας, με κάποιους να απαιτούν την άμεση αλλαγή στην ηγεσία. Σύμφωνα με αναφορές, η συγκέντρωση είναι μικρότερη σε σχέση με προηγούμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αλλά αρκετές χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν ενεργά, εκφράζοντας τη δυναμική τους αντίδραση έναντι της κυβέρνησης.

Οι απόγονοι των ομήρων και οι ίδιοι οι απελευθερωθέντες ζητούν δικαιοσύνη και ελπίδα για την επιστροφή των αγαπημένων τους. Ταυτόχρονα, η κριτική κατά του Νετανιάχου επικεντρώνεται στην πολιτική του στάση απέναντι στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ η αντίδραση του κοινού αντανακλά την ανάγκη για αλλαγή και ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Σχετικές αναρτήσεις

«Κλείδωσε» ο καιρός για το Πάσχα – Πώς θα σουβλίσουμε τον οβελία

Newsroom

24 χρόνια Μετρό της Αθήνας!

News Room G

Τραγωδία στα Τέμπη: Με εκπαιδευμένα σκυλιά οι έρευνες στα χώματα – Δείτε βίντεο

Newsroom