magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Έχεις υψηλό πυρετό και βήχα αλλά το Rapid Test βγαίνει αρνητικό; Δες τι συμβαίνει στον οργανισμό σου και τι πρέπει να κάνεις!

Έχει υψηλό πυρετό και βήχα αλλά το Rapid Test βγαίνει αρνητικό; Δες τι συμβαίνει στον οργανισμό σου και τι πρέπει να κάνεις!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ! Τι συμβαίνει λοιπόν με όσους έχουν υψηλό πυρετό και βήχα, αλλά αρνητικά rapid test;

Παραδοσιακά ο Μάρτιος, είναι ο “μήνας της γρίπης”. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η εμφάνιση της γρίπης τύπου Α γίνεται όλο και πιο εμφανής και πιο “τρομακτική”.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ υπάρχουν τρείς τύποι ιού γρίπης ο Α, ο Β και ο C, από τους οποίους οι ιοί A και Β προκαλούν τις εποχικές εξάρσεις της γρίπης, και είναι αυτοί που συνήθως προσβάλουν τον άνθρωπο.

Οι ιοί γρίπης τύπου Α διακρίνονται σε υπότυπους με βάση τις πρωτεΐνες της επιφάνειας τους: αιμαγλουτινίνη (Η) και νευραμινιδάση (Ν). Μέχρι σήμερα είναι γνωστοί 16 υπότυποι με βάση την αιμαγλουτινίνη (H1-16) και 9 υπότυποι με βάση την νευραμινιδάση (Ν1-9), με διάφορους συνδυασμούς των δύο αυτών πρωτεϊνών.

Οι περισσότεροι ιοί γρίπης Α(Η7) έχουν αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο σε άγρια πτηνά και σε πουλερικά.

Στον άνθρωπο είναι ασυνήθιστη η λοίμωξη από το στέλεχος Α(Η7), έχουν όμως διαπιστωθεί κατά το παρελθόν περιστατικά λοίμωξης ανθρώπων από Α(H7N2), Α(H7N3) και Α(H7N7), κυρίως κατά την διάρκεια επιδημιών σε πτηνοτροφεία σε άτομα που είχαν άμεση επαφή με άρρωστα πτηνά.

Το στέλεχος Α(Η7Ν9) είχε απομονωθεί στο παρελθόν μόνο σε πουλιά και είχαν αναφερθεί επιδημίες πτηνών στην Ολλανδία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

  • Πυρετός, ρίγος
  • Λήθαργος, καταβολή δυνάμεων
  • Βήχας
  • Μυικά άλγη, κεφαλαλγία
  • Ανορεξία
  • Κυνάγχη
  • Ρινόρροια
  • Ναυτία, έμετοι, διάρροια
  • Πνευμονία, αναπνευστική ανεπάρκεια
  • Επιδείνωση χρόνιων, προϋπάρχουσων παθήσεων
  • Σημεία ενδεικτικά επείγουσας ιατρικής περίθαλψης

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Στους ενήλικες τα συμπτώματα είναι διαφορετικά: Δύσπνοια, θωρακικό άλγος ή συσφιγκτικό αίσθημα στο θώρακα ή την κοιλιά, ξαφνική ζάλη, σύγχυση, σοβαροί ή επίμονοι έμετοι.

Την ίδια στιγμή στα παιδιά συμβαίνουν τα εξής: Δύσπνοια, ταχύπνοια, μελάγχρωση ή έντονη ωχρότητα δέρματος, δυσκολία αφύπνισης, επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης, δυσκολία στην πρόσληψη υγρών, σύγχυση και έντονη ευερεθιστότητα, πυρετός που συνοδεύεται από εξάνθημα, δριμεία επανεμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, τα οποία φαινομενικά παρουσίαζαν ύφεση.

Σχετικές αναρτήσεις

Τηλεργασία: Αυξημένοι κίνδυνοι για την υγεία όταν εργάζεσαι από το σπίτι

News Room A

Πόνος στη μέση: Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

News Room A

Μην καταπίνετε τα χάπια σας πίνοντας αυτό: Τι προειδοποιούν οι ειδικοί

News Room A