magdasnews.gr
News

Έκρηξη κοντά σε φορτηγό πλοίο αμερικανικής πλοιοκτησίας ανοικτά της Υεμένης απο τους Χούθι

ΧΟΥΘΙ

Μια έκρηξη συνέβη κοντά σε ένα πλοίο που έπλεε στα ανοικτά της Υεμένης, εκεί όπου οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται συχνά κατά εμπορικών πλοίων, ανέφερε η εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey.

Η Ambrey ανακοίνωσε ότι ένα παραπλέον πλοίο ανέφερε την έκρηξη κοντά σε ένα φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου με αμερικανική σημαία, που βρισκόταν 57 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Αντεν.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO επίσης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό στην ίδια περιοχή, αναφέροντας ότι ένα εμπορικό πλοίο ελήφθη εντολή από “φορέα που παρουσιάσθηκε ως το ναυτικό της Υεμένης να αλλάξει πορεία”.

Σύμφωνα με την Ambrey, το περιστατικό αφορούσε το ίδιο φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου. Η επιθετική δράση των Χούθι αποτελεί σοβαρή απειλή για τη ναυσιπλοΐα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύσσουν διεθνή ναυτική δύναμη για την προστασία των πλοίων και να προβαίνουν σε επιθέσεις εναντίον θέσεων των Χούθι, ενίοτε με τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τη Δευτέρα, οι Χούθι επιτέθηκαν επίσης εναντίον ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της ιταλοελβετικής MSC, αναφέροντας ότι πρόκειται για ισραηλινό πλοίο.

Σχετικές αναρτήσεις

Η ΕΕ θα πρέπει να διπλασιάσει τη βοήθειά της προς το Κίεβο σύμφωνα με το Iνστιτούτο Kiel

News Room G

Παναγιώτης Κουρουμπής: Δελτίο Τύπου για την ανιστόρητη δήλωση του κ. Ερντογάν για τους Ποντίους​

News Room G

Χαμός στην εναέρια κυκλοφορία:Συνδικάτο στη Γερμανία προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση στη Lufthansa την Τετάρτη

News Room G