magdasnews.gr
News

Χαμός στην εναέρια κυκλοφορία:Συνδικάτο στη Γερμανία προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση στη Lufthansa την Τετάρτη

Lufthansa

Το προσωπικό εδάφους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa θα προβεί σε απεργία την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi, σε ένα νέο κεφάλαιο κινητοποιήσεων στον τομέα των μεταφορών στη Γερμανία, με το προσωπικό να απαιτεί αυξήσεις στους μισθούς.

Η απεργία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τετάρτη στις 04:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) και να διαρκέσει ως τις 07:10 τοπική ώρα (08:10 ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη, με σκοπό να ασκηθεί πίεση προς τη διεύθυνση, αναφέρει το συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περιλαμβάνουν τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Αμβούργου, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ.

Η Lufthansa δεν έχει ακόμη καθορίσει τον ακριβή αριθμό των ακυρωμένων πτήσεων, ενώ το συνδικάτο Verdi ζητά αύξηση μισθών 12,5% για 25.000 εργαζόμενους. Η αεροπορική εταιρεία εξετάζει τις επιπτώσεις της απεργίας σε περίπου 3.000 ημερήσιες πτήσεις.

Το Verdi επιχειρηματολογεί ότι η αύξηση των μισθών είναι αναγκαία λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης και του φόρτου εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι υπηρεσίες εδάφους της Lufthansa είχαν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον Ιούλιο του 2022, προκαλώντας αναστάτωση στα αεροπορικά ταξίδια. Η Γερμανία έχει υποστεί αρκετές απεργίες σε διάφορους τομείς, επηρεάζοντας τις μετακινήσεις και τις δημόσιες μεταφορές.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Βάλλης: Χορηγία επιταγών για την αγορά τροφίμων σε εκδήλωση του Δήμου Σαρωνικού

News Room G

Επέκταση της γραμμής υποστήριξης 10306

News Room G

Η Ουκρανία προωθεί ειρηνευτικό σχέδιο στις συνομιλίες με Κινέζο απεσταλμένο

News Room G