magdasnews.gr
News

Ελέγχονται 1 στα 11 βενζινάδικα για την υπόθεση Greek Mafia

Το 2023, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 350% στα λαθραία καύσιμα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το 2022.

Οι μαφιόζοι, που προσφέρουν βενζίνη σε τιμές ακόμα χαμηλότερες από εκείνες των διυλιστηρίων, καταγράφουν τεράστια κέρδη. Η πλειονότητα των θυμάτων περιλαμβάνει γυναίκες, έφηβους και παιδιά.

Τα παράνομα καύσιμα, επίσης γνωστά ως “βρόμικο” χρήμα ή ακόμα και “αίμα”, καταλήγουν στις αντλίες των πρατηρίων που ελέγχει η ελληνική μαφία. Η αδυναμία του συστήματος ελέγχου της διακίνησης καυσίμων, γνωστού ως σύστημα εισροών-εκροών, δηλώνεται ως εντελώς διάτρητο και αναποτελεσματικό από το Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).

Παρά τους εντατικούς ελέγχους της ΑΑΔΕ, 19 πρατήρια καυσίμων έχουν σφραγιστεί από το 2022. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις και οι αδυναμίες στην εφαρμογή του συστήματος επιτρέπουν τη συνεχιζόμενη παράνομη διακίνηση καυσίμων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Δημόσιο, οι ελληνικοί καταναλωτές και οι νόμιμες επιχειρήσεις να υποστούν οικονομικές απώλειες που ανέρχονται σε πάνω από 1 δισ. ευρώ ετησίως. Το οργανωμένο έγκλημα εκμεταλλεύεται την κατάσταση, αποκομίζοντας κέρδη τόσο από το λαθρεμπόριο καυσίμων όσο και από το ξέπλυμα “βρόμικου” χρήματος.

Σχετικές αναρτήσεις

7 χρόνια μετά το μοιραίο τροχαίο με την Porsche: Τι κάνει σήμερα ο Υπάτιος Πατμάνογλου, η αποζημίωση και η νέα ζωή

News Room G

Εξελίξεις: Έφεση της Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης

Newsroom

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Έσπασε τη σιωπή του μετά την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – δείτε τι δήλωσε

News Room G