magdasnews.gr
People & Politics

Έλενα Ράπτη- Συνάντηση με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρο

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, επισκέφθηκε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κέρκυρα, όπου την υποδέχθηκε στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας ο Πρύτανης, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος. Στη συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Διοικητικών Υποθέσεων και Προγραμματισμού  Ευστάθιος Μακρής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού  Κωνσταντίνος Βόγκλης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής  Εμμανουήλ Μάγκος και η καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Στέλλα Δούκα.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, για τα θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα του Τουρισμού.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν:

  • Τα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης που έχουν σχεδιαστεί με την συμβολή του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί προσφάτως μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  • Οι δυνατότητες που δημιουργούνται από την ερευνητική δραστηριότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου στα πεδία των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός και ο ιατρικός, αλλά και οι προοπτικές ενίσχυσης της βιωσιμότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος μέσω της σχετικής τεχνογνωσίας που ήδη έχει αναπτύξει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η Υφυπουργός Τουρισμού ενημερώθηκε για τις ιδιαιτερότητες του προπτυχιακού αλλά και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Τουρισμού, με έμφαση στη συμβολή στην ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση της κύριας οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανασχηματισμός: O Νικόλας Γιατρομανωλάκης στο Υπουργείο Πολιτισμού

News Room A

Τέτα Καμπουρέλη: Ζητά 50.000 ευρώ από τον Νίκο Κοκλώνη – “Του στέλνει μηνύματα που φαίνονται ξεκάθαρα απειλητικά”

News Room M

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι απουσίες από την κηδεία του που απασχόλησαν

News Room A