magdasnews.gr
People & Politics

Ελισάβετ: Γενέθλια για πρώτη φορά χωρίς τον Φίλιππο

Ελισάβετ: Γενέθλια για πρώτη φορά χωρίς τον Φίλιππο

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που η Βασίλισσα Ελισάβετ, θα γιορτάσει τα γενέθλια της, χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο.

 

Συγκεκριμένα, η Βασίλισσα κλείνει τα 95 της χρόνια και θα γιορτάσει τα γενέθλια της λίγες μέρες, αφότου αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Φίλιππο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εγκαταλείψει το παλάτι του Μπάκινγχαμ, για να μπορέσει να μείνει ασφαλής λόγω του κορονοϊού και έχει εγκατασταθεί, στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Τα γενέθλιά της τα γιορτάζει δύο φορές το χρόνο λόγω της παράδοσης που ξεκίνησε το 1748 ο Γεώργιος Β’. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο. Σ’ ένα γάμο που κράτησε 73 χρόνια.

Στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου εκατομμύρια μάτια είδαν μία μικροκαμωμένη γυρτή γυναικεία φιγούρα με μαύρο μεγάλο καπέλο, μαύρη μάσκα που άφηνε να φανούν μόνο τα δύο δακρυσμένα μάτια της.

Όμως η εικόνα που συγκλόνισε περισσότερο ήταν η βασίλισσα να κάθεται μόνη της σε μια σειρά από άδειες θέσεις μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ κατά τη διάρκεια της τελετής. Είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι, καθώς έπρεπε να αποχωριστεί το στήριγμά της, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Η βασίλισσα τοποθέτησε ένα στεφάνι με ιδιαίτερο συμβολισμό στη σορό του συζύγου της, στο οποίο υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα με λίγες λέξεις: «Στη μνήμη της αγάπης, Ελισάβετ». Ανέλαβε να επιλέξει προσωπικά τα λουλούδια του στεφανιού που ήταν λευκά κρινάκια, λευκά τριαντάφυλλα, λευκές φρέζιες, και γιασεμί.

Πριν από την κηδεία του συζύγου της, η βασίλισσα λέγεται ότι πέρασε πολλές ώρες μοναξιάς και προσευχής στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ από παίκτη του Παναιτωλικού: “Νίκησα τον καρκίνο στα 13 μου”

News Room A

Βασίλης Λεβέντης: Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του για 24η μέρα

News Room A

O τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής απαντά υποδειγματικά σε απαίσιο σχόλιο εναντίον του

News Room A