magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Εμβόλιο Covid: Να γιατί ανήκει στον κατάλογο του CDC με τα προγραμματισμένα εμβόλια των παιδιών

Εμβόλιο Covid: Το αν θα εμβολιαστούν ή όχι κατά της COVID είναι μια σημαντική απόφαση που οι γονείς πρέπει να εξετάσουν σε συνεννόηση με τον γιατρό του παιδιού τους. Το CDC θα ψηφίσει για την προσθήκη του εμβολίου COVID στο πρόγραμμα εμβολίων για παιδιά Ο Dr. Marc Siegel, ιατρικός συνεργάτης του Fox News, συζητά την επικείμενη ψηφοφορία του CDC για την προσθήκη του εμβολίου COVID-19 στον κατάλογο των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τα παιδιά του σχολείου. Το πρωί της Πέμπτης άκουσα τον Dr. Paul Offit, επικεφαλής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εμβολίων στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του FDA για τα εμβόλια, σχετικά με την απόφαση του CDC να προσθέσει το εμβόλιο COVID-19 στο προτεινόμενο πρόγραμμα των τακτικών εμβολίων για τα παιδιά.

Ο Offit συμφωνεί με το CDC σε αυτό, παρά τις προηγούμενες επικρίσεις του για τις υπερβολικά αυστηρές απαιτήσεις αναμνηστικών εμβολίων χωρίς την έγκριση της συμβουλευτικής του επιτροπής. Συμφωνώ με τον Dr. Offit σχετικά με την προσθήκη του εμβολίου COVID στο παιδικό πρόγραμμα. Πράγμα που δεν σημαίνει ότι θέλω να δω αυτό το εμβόλιο υποχρεωτικό, στην πραγματικότητα προτιμώ πολύ να παραμείνει αυτή η σημαντική απόφαση μεταξύ του παιδιού, των γονέων του και του γιατρού του. Αυτό δεν αποτελεί εντολή, αν και τα κράτη μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως καθοδήγηση για να επιβάλουν τελικά το εμβόλιο για τους μαθητές. Αλλά το εμβόλιο της γρίπης είναι ήδη στον κατάλογο και είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο αποτελεσματικό από το εμβόλιο COVID όσον αφορά τη μείωση της σοβαρότητας.

Το επόμενο μέρος εναπόκειται στα κράτη, αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά σας πιθανόν να επωφεληθούν από αυτά τα εμβόλια, όπως τα δικά μου έχουν ήδη επωφεληθεί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης είναι υποχρεωτικό μόνο για τους παιδικούς σταθμούς και τα προνήπια σε λίγες πολιτείες (Κονέκτικατ, Μασαχουσέτη, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Πενσυλβάνια, Ρόουντ Άιλαντ).  Επομένως, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υποθέσουμε ότι η προσθήκη του εμβολίου COVID στον κατάλογο του CDC θα οδηγήσει άμεσα σε εντολές.

Το CDC θα ψηφίσει για τη σύσταση του εμβολίου COVID-19 για το πρωτόκολλο εμβολίων για παιδιά

Ως ιατρός, είμαι μεγάλος υποστηρικτής των εμβολίων COVID και το τελευταίο ειδικό αναμνηστικό Omicron έχει αποδειχθεί ότι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό στην πρόκληση εξουδετερωτικού αποτελέσματος αντισωμάτων από ό,τι αναμενόταν. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια COVID MRNA μειώνουν τον κίνδυνο μακροχρόνιας COVID, ότι είναι πολύ ασφαλή και αποτελεσματικά σε μικρά παιδιά και ότι ο υποτιθέμενος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας από το εμβόλιο σε νεαρούς άρρενες εφήβους έχει υπερτονιστεί σε μεγάλο βαθμό. Μια νέα μελέτη που μόλις δημοσιεύθηκε από το Ισραήλ στο New England Journal of Medicine επιβεβαίωσε και πάλι ότι ο κίνδυνος αυτός είναι αρκετά σπάνιος.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Richard Pan, D-Sacramento, ανακοίνωσε, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, ότι αποσύρει το νομοσχέδιο του που θα εμπόδιζε τους γονείς να παίρνουν εξαιρέσεις για το παιδί τους με βάση τις προσωπικές τους πεποιθήσεις. Σαφώς, για μένα, η σχέση κινδύνου/οφέλους του εμβολίου COVID για τα παιδιά γέρνει πολύ προς την κατεύθυνση του εμβολιασμού. Οι κίνδυνοι του ιού είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους κινδύνους του εμβολίου. Ακόμα και από άποψη θανάτου, πάνω από 1.000 παιδιά έχουν πεθάνει από COVID κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ η γρίπη γενικά σκοτώνει λιγότερα από 100 παιδιά ετησίως στις ΗΠΑ.

Τα άλλα εμβόλια που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του CDC με τα προγραμματισμένα εμβόλια για παιδιά είναι όλα πολύ ισχυρά και αποτελεσματικά στην πρόληψη της νόσου και της εξάπλωσης. Τα εμβόλια κατά της ηπατίτιδας, το εμβόλιο κατά της αιμοφιλίας, το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας και τα εμβόλια κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς και της ανεμοβλογιάς είναι από τα ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα εμβόλια που διαθέτουμε. Στην τελική, η ιατρική, σε αντίθεση με την πολιτική, υπαγορεύει ότι το CDC είναι σωστό να προσθέσει τα εμβόλια COVID-19 MRNA στον κατάλογο των προτεινόμενων εμβολίων για τα παιδιά.

Το επόμενο μέρος εναπόκειται στις πολιτείες, αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά σας πιθανόν να επωφεληθούν από αυτά τα εμβόλια, όπως τα δικά μου έχουν ήδη επωφεληθεί. Το εμβόλιο κατά της γρίπης δεν είναι σχεδόν τόσο αποτελεσματικό και η γρίπη δεν είναι σχεδόν τόσο διαδεδομένη ή επικίνδυνη αυτή τη στιγμή όσο η COVID, και όμως αυτό το παλαιότερο εμβόλιο κατά της γρίπης ανήκει επίσης εκεί στη λίστα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Καθημερινές συνήθειες, που προκαλούν δυσκοιλιότητα

News Room A

Ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς η κακή μυϊκή υγεία επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας;

News Room A

Κορονοϊός – Παραλλαγή Όρθρος: Αύξηση κρουσμάτων στην Αττική – Σε ποιες περιοχές εντοπίζεται

News Room A